Finaste njutningen från Sydamerikas högland

För den perfekta kaffenjutningen är inte bara tillredningen avgörande, utan också kaffets kvalitet. Därför har Miele nu låtit skapa sin egen blandning: Miele Black Edition N°1. Detta exklusiva kaffe, speciellt för Miele kaffeautomater kan man beställa på Miele Online Shop (www.miele.shop.com).
Mieles kaffeblandning Black Edition N°1 har tagits fram speciellt för Miele tillsammans med det privata kafferosteriet Vollmer Kaffee. Med stor omsorg rostas bönorna i trumman på ett skonsamt sätt. Det tar lite längre tid än vid den industriella löpandebandsrostningen och kräver den fingertoppskänsla som en erfaren kafferostare har. Resultatet är en mycket harmonisk, balanserad blandning av 4 ädla, sydamerikanska Arabica bönor, som skördas för hand. Naturligtvis lägger vi särskild vikt vid rättvis handel och ekologiskt jordbruk.
För Black Edition N°1 har fyra Arabicabönor från höglandet valts ut, som står för den högsta kvaliteten. Som namnet redan antyder, är Robusta-plantan verkligen mer robust än Arabica och mindre mottagliga för sjukdomar, men Arabicabönor är kända världen över för sin höga kvalitet när det gäller smak. Arabicabönor växer på högre höjder: 600 till 2100 meters höjd. Från 1000 m höjd klassas Arabicabönorna som höglandskaffe och har särskilt högt värde. Detta förklaras av de lägre temperaturerna för de högre regionerna som saktar ner mognaden av bönorna. Således har kaffebönorna mer tid att bilda syror och innehållsämnen, vilket påverkar smaken positivt.
Miele kaffeblandning Black Edition N°1 är Fairtrade-certifierat. Kaffe är pionjären inom Fairtrade-produkter. Fairtrade-kaffe ger ett värdefullt bidrag till att förbättra levnads- och arbetsvillkoren för kaffeodlare och deras familjer i utvecklingsländerna och bidrar till att främja miljöskydd. Fairtrade-kaffe är direkt spårbart. Kaffet kommer till 100 procent från Fairtrade-kooperativ.
Bio-certifiering*
Alla företag som producerar ekologiskt bearbetade jordbruksprodukter måste inneha eko-förordningens certifiering för att få sälja produkten inom EU. Denna certifiering omfattar hela den ekologiska produktionskedjan – inklusive jordbruk, livsmedel, transport, lagring och handel. Så det är inte bara vår leverantör, Vollmer Kaffee Privatrösterei, som är eko-certifierad. Även Miele är certifierat* ekologiska som lagerhållare och distributör av ekologiskt kaffe.
DE-ÖKO-001 ej EU-jordbrukMiele-kontrollnummer DE-NW-001-25390-BDUtrustning beroende på modell - bilderna visar exempel på produktutrustning