Hur fungerar det att laga mat med ånga? Vad kan jag göra med min ångugn? Svaren på dessa frågor och mycket mer får du av Fredrik under denna halvtimme. Passa på att ställa dina frågor till vår kock som visar och svarar direkt ifrån köket.
Under kvällen kommer Simon guida oss genom en av de stora läckerheterna i naturens skafferi, löjrommen. Norrlandskocken Simon Laiti inspirerar till skapandet av spännande måltider och visar upp löjrommen från sin bästa sida. Vi lagar tillsammans en trerättersmeny som vi sedan avnjuter med utvalda drycker.
vår kock Fredrik Lindh guidar er genom matlagningen. Tillsammans med en av våra rådgivare kommer ni få svar på både era mat- och produktfrågor som dyker upp under kvällen. En avslappnad och välsmakande afton mitt i city med inspirerande matlagning och uppvisning av Mieles mångsidiga användningsområden. Fredrik kommer bjuda på svenskt vårlamm, tortellini med nässlor, sotad röding och rotad mandelglass med inkokta rabarber från Gotland som exempel. Det är en kväll för er som inte vill ta aktiv del i matlagningen men se hur Fredrik jobbar med produkterna, få tips och råd och självklart avnjuta en god middag.
Under middagen så bjuder Riedel på en provning av glas som är anpassade till viner som är noga utvalda till samtliga rätter som serveras. Vinerna kommer presenteras av en sommelier från Wine Affair.
Efter middagen finns det möjlighet att köpa Riedelglasen som det har serverats i och Mieles tillbehör för förmånliga rabatter.
När det gäller extraordinär dekoration är det Himmel und Erde man ska vända sig till i Hamburg. Mästerfloristen Mario Mahlstedt ger expertråd om hur man dekorerar bordet för ett särskilt tillfälle.