Miele kaffebönor

Miele Black Edition: Fullständig kaffenjutning

Exklusiv kaffeblandning för fin smak. Upplev en ny värld med Miele Black Edition.

 

Miele kaffe

Black Edition - kaffenjutning med alla sinnen

För en optimal kaffenjutning har vi lanserat tre egna Miele-kaffesorter: Miele Black Edition. Därmed kan du alltid göra dina kaffespecialiteter med de perfekta bönorna. Resultatet är typiskt Miele - helt fantastiskt!

Det är den perfekta blandningen som gör susen

Sammansättningen av olika bönsorter, deras kvalitet och blandningsförhållande är smakgrunden till varje kaffe. För de exklusiva standardkaffeblandningarna i Miele Black Edition har vi valt ut fyra exklusiva bönsorter. Handplockade och rensade - skördas endast mogna bönor. Resultatet blir ett harmoniskt och märkbart aromatiskt kaffe, som skapar en överraskande njutningskänsla. Alla våra kaffesorter är rättvisemärkta och ekocertifierade och kan beställas i Mieles onlinebutik.

18-månaders färskhetsgaranti**

God smak är också mycket beroende av hur kaffe förvaras. För att få ut hela aromen i standardsorten Miele Black Edition förpackas kaffet i aromtätade 250-gramspåsar av aluminufolie. En aromventil säkerställer att förpackningen gör nödvändiga utsläpp av kaffegaser. Eftersom även lite arom kan släppas ut vid längre förvaring, så rekommenderar vårt kafferosteri att kaffet förbrukas inom 18 månader för en optimal smakupplevelse. Det går självklart även att dricka kaffet när denna tid har gått ut.

Fairtrade - garanterar rättvisemärkt

För oss är rättvisa och rättighet en självklarhet. Därför är alla fyra standardsorter av Miele Black Edition också rättvisemärkta. Som pionjär när det gäller Fairtrade-produkter ger kaffe ett värdefullt bidrag till att förbättra levnads- och arbetsvillkoren för kaffeodlare och deras familjer. När man köper rättvisemärkta produkter bidrar man även till att skona miljön. Vårt Miele-kaffe är direkt spårbart och kommer till 100 procent från Fairtrade-kooperativ.

Kaffenjutning med BIO-certifiering*

Alla företag som producerar eller driver verksamhet med ekologiskt bearbetade jordbruksprodukter måste inneha eko-förordningens certifiering för att få sälja produkten inom EU. Denna certifiering omfattar hela den ekologiska produktionskedjan – inklusive jordbruk, livsmedel, transport, lagring och handel. I enlighet med dessa föreskrifter är inte bara vår partner, Vollmer kafferosteri, som är bio-certifierat – även Miele är certifierat som lagerhållare och distributör av ekologiskt kaffe***.

Kaffeblandningar

Upptäck kaffe med alla sinnen och Miele Black Edition med tre smakinriktningar

Miele Black Edition - upptäck världen med Mieles kaffesorter

För oss är ögonblick av njutning viktiga. Därför finns det speciella kaffebönor från Miele: Black Edition-serien. Kaffeblandningarna av handplockade, sydamerikanska arabica- och robustabönor har anpassats särskilt till våra kaffemaskiner. Alla våra kaffesorter är Fairtrade och bio-certifierade och kan beställas i Mieles onlinebutik.

One for All coffee

Miele Black Edition One for all

Fylligt och aromatiskt - så smakar Miele Black Edition One for all. Dessutom ger rostning en diskret fruktig not – för en extra speciell smakupplevelse. Bönblandningen One for all av 100 % arabica-bönor kan användas extra mångsidigt tack vare dess balanserade aromer: den passar perfekt för en läcker Café Crema, espresso eller andra kaffesorter med mjölk.

  • Alla produktpriser inkl. 25% moms. Ingen leveranskostnad vid köp för 450 kr eller mer. Vid köp under 450 kr tillkommer 90 kr för leverans.
  • Med reservation för tekniska ändringar. Vi tar inget ansvar för att informationen är korrekt.
Cafe Crema

Miele Black Edition Café Crema

Det är Crema-delen som är pricken över i:et på en god Café Crema – det är då aromen når sin höjdpunkt. Vår Café Crema-blandning gör drycken perfekt med en lätt och balanserad arom – ackompanjerad av en aromatisk fruktighet, som ger det där lilla extra. Miele Black Edition Café Crema består av 100 % arabica-bönor.

  • Alla produktpriser inkl. 25% moms. Ingen leveranskostnad vid köp för 450 kr eller mer. Vid köp under 450 kr tillkommer 90 kr för leverans.
  • Med reservation för tekniska ändringar. Vi tar inget ansvar för att informationen är korrekt.
Espresso

Miele Black Edition Espresso

För kaffeklassikern tillhandahåller Miele Black Edition Espresso. Blandningen har en speciellt intensiv smak och kryddig, chokladaktig ton som kan användas för att göra aromatisk espresso med extra schvung. Ett perfekt avslut på en härlig middag. Den förstklassiga blandningen av robusta- och arabicabönor av hög kvalitet.

  • Alla produktpriser inkl. 25% moms. Ingen leveranskostnad vid köp för 450 kr eller mer. Vid köp under 450 kr tillkommer 90 kr för leverans.
  • Med reservation för tekniska ändringar. Vi tar inget ansvar för att informationen är korrekt.

Rostning

Vår partner: Vollmer kafferosteri

Med Vollmer kafferosteri har Miele en partner vid sin sida men en lång tradition och en stor medvetenhet, precis som vi har. Vollmer grundades år 1936 som kolonivarubutik och rosteri och kan se tillbaka på 80 års erfarenhet av rostning och sammanställning av unika kaffesammansättningar. På samma sätt som Miele lägger även Vollmer stort värde på toppkvalitet och är Fairtrade-certifierad och dessutom ekocertifierad sedan år 1996.

Rätt rostning är avgörande

Först genom rostning och de kemiska reaktioner som därav bildas, uppstår den sorttypiska, unika aromen och smaken för den enskilda bönblandningen. Under den fettfria och torra rostningen återupplivas upp till 800 aromaämnen, som finns inuti kaffebönorna. Rostningens längd påverkar dock inte bara bönornas fukthalt, utan även deras syrehalt.

Ju mörkare rostning, desto mindre syre frisätts och desto mer bitterämnen och sötma frisätts. Temperaturförloppet och rostningens tidslängd bestämmer alltså över bönornas arom och smak, vilket innebär att en och samma bönsort kan smaka olika beroende på rostning. Eftersom endast smakämnen som redan finns i de råa bönorna frisätts under rostningen, måste varje rostning anpassas optimalt efter aktuell bönblandning. Först då kan bönorna utveckla hela sin smakpotential. Genom att vätska förångas ur bönan under rostningen så reduceras vattenandelen från ursprungligen cirka tolv procent till endast fem procent och även vikten minskar.

Om man tror att bönan samtidigt krymper, då tror man fel - en blir dubbelt så stor under rostning eftersom det förångade vattnet ökar trycket på bönans insida. För rostning av Miele Black Edition fylls i en förvärmd rostningsbehållare. Denna torkar bönorna och förvärmer. Sedan bryns de, varvid de första aromerna utvecklas vid ungefär 150 grader Celsius. I slutet av rostningen är kaffets temperatur minst 180 grader Celsius, innan de svalnar igen.

Produkter och tillbehör

Kaffemaskiner från Miele - Ren njutning

För alla som gillar perfekt gjorda kaffespecialieteter erbjuder Miele ett stort utbud av högkvalitativa kaffemaskiner. Oavsett om du är en aspirerande hobbybarista, gillar mjölkskum eller gillar exklusiva kaffespecialiteter - äntligen behöver du inte gå till ett café för att njuta av dina favoritdrycker, du kan njuta av dem hemma istället. Alltid och på ett enkelt sätt – med Miele.

Passande tillbehör

Kaffemaskinen är bara en av många viktiga förutsättningar för att göra ditt favoritkaffe. Förutom rätt kaffe är det viktigt att ha passande tillbehör, till exempel en kaffekanna som passar perfekt under kaffemaskinens tapp.

Rengöring för långvarig njutning

Lika viktigt är en regelbunden och korrekt rengöring av dina Miele-produkter. Vi ser till att detta går så smidigt som möjligt, bland annat med automatiska rengöringsprogram och en bryggenhet som enkelt kan tas ut. Genom att ta väl hand om dina Miele-maskiner säkerställer du att de fungerar korrekt under hela sin livstid. För en långvarig och njutbar kaffeupplevelse.

Kaffenjutning

Med Miele bereder du varje kaffespecialitet perfekt

För att ditt favoritkaffe alltid ska bli perfekt i din kaffemaskin från Miele och att du därmed ska kunna njuta av hela kaffearomen behövs lite experimentlust och fingerkänsla. Genom att prova och smaka kan du själv enkelt ta reda på vilka inställningar som är optimala för din kaffesort. För perfekta resultat är följande inställningar i maskinen avgörande: dryckesmängd, malmängd, bryggtemperatur, förbryggning och malgrad. I maskinens bruksanvisning kan du läsa om hur du enkelt förändrar dessa parametrar.

Allt handlar om inställning

En italienisk barista behärskar konsten att göra perfekt kaffe. Hemligheten är en nogrannhet och exakthet när kaffet görs samt en optimal anpassning av kaffekvarn- och maskin till det högkvalitativa kaffe som används. Varje morgon ställs kaffekvarnens malgrad därför in på nytt utifrån väderförhållandena (särskilt utifrån luftfuktigheten). För att kontrollera inställningarna bryggs provkoppar espresso tills creman är perfekt. För att ge dig som ägare till en Miele-kaffemaskin chansen att lyckas med det perfekta kaffet utan större ansträngning, så har vi fastställt de optimala inställningarna för vårt Black Edition i våra Miele-kaffemaskiner:

De perfekta inställningarna

Black Edition – Café Crema
Malmängd

Fjärde läget från vänster

Bryggtemperatur

Låg

Förbryggning

Kort

Malgrad

Fjärde läget från vänster

Black Edition – Espresso
Malmängd

Tredje läget från vänster

Bryggtemperatur

Medel

Förbryggning

Lång

Malgrad

Fjärde läget från vänster


Black Edition – One For All

För espresso
Malmängd

Tredje läget från vänster

Bryggtemperatur

Medel

Förbryggning

Lång

Malgrad

Fjärde läget från vänster

För Café Crema
Malmängd

Fjärde läget från vänster

Bryggtemperatur

Låg

Förbryggning

Av

Malgrad

Fjärde läget från vänster

 

* Enligt DE-ÖKO-001

** Undantag: Selection Brazil (12 månaders fräschhetsgaranti)

*** Miele-kontrollnummer DE-NW-001-25390-BD