Exakt stekning

Stekläge I
Detta tillagningsläge passar för alla rätter som kräver en låg temperatur som till exempel stekta ägg, äggröra, bacon, kycklingbröst, grönsaker, frikadeller, fisk och frysta färdigrätter.
Stekläge II
Med denna medeltemperatur kan livsmedel som till exempel räkor, biff, schnitz och finskuret kött i sås tillagas. Utöver detta passar den för att rosta frön samt tillaga råraka, tortilla och karamell.
Stekläge III
Det högsta läget är perfekt för att woka, samt för att ordentligt steka kött som ska användas i grytor eller stora köttmängder. Men detta läge är även perfekt för pannkakor.
Sjudningsläge
Många rätter blir perfekta först när man lägger till en sås – som ragu eller bolognese. Hällen reglerar lämplig temperatur med hjälp av sjudläget. På så sätt undviker man stänk och såsen blir alltid lyckad.
Utrustning beroende på modell - bilderna visar exempel på produktutrustning