För att bedöma om bakresultatet är ojämnt så tillagar du följande testrecept som referens:
Sockerkaka
Ingredienser
Bakform: Avlång bakform, längd 28–30 cm.
eller
Fördela kaksmeten jämnt över Mieles bakplåt.
Rör margarinet skummigt och tillsätt socker, vanillinsocker och ägg.
Rör ner mjölet som blandats med bakpulver växelvis med mjölken.
Häll smeten i en smord avlång bakform eller fördela den jämnt på bakplåten.
Sätt in bakformen på bak- och stekgallret i tillagningsutrymmet parallellt mot ugnsluckan.
Inställning Varmluft:
Avlång bakform: 160 °C Varmluft plus, ingen förvärmning, avaktivera snabbuppvärmning, andra falshöjden nerifrån, 65–75 minuter beroende på önskad färg.
Bakplåt: 160 °C Varmluft plus, ingen förvärmning, avaktivera snabbuppvärmning, andra falshöjden nerifrån, 30–35 minuter beroende på önskad färg.
Inställning Över- och undervärme:
Avlång bakform: 160 °C Över- och undervärme, ingen förvärmning, avaktivera snabbuppvärmning, andra falshöjden nerifrån, 65–75 minuter beroende på önskad färg.
Bakplåt: 160 °C Över- och undervärme, ingen förvärmning, avaktivera snabbuppvärmning, andra falshöjden nerifrån, 30–35 minuter beroende på önskad färg.