SökHitta Butik
Hjälp för

Kyla

Kyla

Förvara livsmedel på rätt sätt i frysen

Optimal temperatur i frysskåpet/fryszonen

Att temperaturen är rätt inställd är mycket viktigt för livsmedlens hållbarhet. En sjunkande temperatur gör att mikroorganismerna förökar sig långsammare. Livsmedlen får längre hållbarhet.

För infrysning av färska livsmedel behövs en temperatur på -18 °C. Då kan livsmedlets hållbarhet förlängas och maten behåller en optimal kvalitet.
När temperaturen stiger över -10 °C börjar mikroorganismernas tillväxt och livsmedlens hållbarhet förkortas. Därför får infrysta och upptinade livsmedel frysas in igen först när de har tillagats (kokats eller stekts). Med höga temperaturer slipper man de flesta mikroorganismerna.

Temperaturen i frysskåpet/fryszonen ökar:

  • ju oftare dörren öppnas och ju längre tid den står öppen

  • ju mer livsmedel som läggs in

  • ju varmare livsmedlen som läggs in är

  • ju högre skåpets omgivande rumstemperatur är. Beroende på skåpets klimatklass får vissa fastställda rumstemperaturer inte över- eller underskridas.

Hållbarhet för livsmedel i frysskåpet/fryszonen

  • Glass: 2 till 6 månader

  • Bröd, bakverk: 2 till 6 månader

  • Ost: 2 till 4 månader

  • Fisk, fet: 1 till 2 månader

  • Fisk, mager: 1 till 5 månader

  • Korv, skinka: 1 till 3 månader

  • Vilt, fläsk: 1 till 12 månader

  • Fågel och nötkött: 2 till 10 månader

  • Grönsaker, frukt: 6 till 18 månader

  • Örter: 6 till 10 månader

De förvaringstider som anges är riktvärden. (förutsatt att livsmedlen fryses in färska).

Om förvaringstiden redan finns angiven på varans förpackning ska den följas.

Bruksanvisning

Bruksanvisning

Här hittar du bruksanvisningar.
Läs mer
Boka tekniker

Boka tekniker

Du får också gärna höra av dig online eller per teleon
Boka ett besök
Kontaktformular

Kontaktformular

Beskriv ditt ärende i vårt kontaktformulär. Mieles kundtjänst kommer höra av sig inom kort.
Till kontaktformulär