Sous-vide-bakad entrecote på bit

Sous-vide-bakad entrecote på bit

6 personer

Ingredienser

2 st vitlöksklyftor
8 timjankvistar
1 st purjolök
1 kg entrecote

Tillagning

1. Sätt ångugnen på sous-videläge på önskad temperatur för servering av köttet. Allt mellan 48-65 grader beroende på hur du vill ha det stekt. Från rare till well done helt enkelt.
2. Skär purjolöken i stavar om 10 cm och skölj dem i kallt vatten.
3. Lägg kött, purjolök, vitlöksklyftor och ca 8 kvistar timjan i vakuumpåsen och förslut i vakuumförpackare.
4. Tillaga köttet på till exempel 52 grader i ca 1 h per 2,5 cm tjock bit kött. 10 cm kött ska alltså tillagas i 4 timmar.
5. Ta ut köttet och låt det vila i rumstemperatur i minst 1 timme innan du portionerar och grillar alternativt steker köttet på snittsidorna, max 2 min på varje sida.

Tillagningstips: Mixa ramslök och osaltat smör till ett ”vitlökssmör” och servera till.

Uppåt