Kycklingköttbullar med röd currysås och nudlar

På Mieles hällar med intelligent kastrulligenkänning följer temperaturen med när du flyttar stekpannan! Smidigt när du lagar Jessicas recept på kycklingköttbullar med kryddig och god röd currysås.

Recept av Jessica Frej

4 personer

Ingredienser

500 g kycklingfärs
1 msk lökpulver
1/2 dl ströbröd
1 tsk salt
1/2 dl vispgrädde
Rikligt med smör att steka i

Såsen
1 gul lök
1 bit ingefära
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
2 msk röd currypaste
1 burk kokosmjölk

Tillagning

1. Blanda färsen med kryddorna och vispgrädde. Blöt händerna och forma till bollar.
2. Stek köttbullarna i rikligt med smör, viktigt att de blir helt genomstekta. Medan köttbullarna steks, gör såsen.
3. Hacka lök, ingefära och vitlök. Fräs det i olja i en kastrull. Addera curryn och fräs den med. Häll på kokosmjölk och låt det hela koka ihop 3-5 minuter.
4. Servera med exempelvis kokta risnudlar, jordnötter, thaibasilika och lime.

Uppåt