Gourmetmåltider i hemmet

Med ugnen Miele Dialog blir det rena barnleken att bjuda gäster på avancerade rätter

 Lästid: 2 minuter

Duka upp en gourmetmiddag – samtidigt som du har tid att umgås med gästerna! Med ugnen Dialog från Miele får hemmakockar en ugn som revolutionerar matlagningskonsten.

Kan du tillaga en perfekt torskfilé i ett massivt isblock? Det var ren magi när Miele presenterade sin nya förstklassiga produkt, ugnen Dialog, på IFA 2017. Fisken inuti isblocket uppnådde exakt rätt temperatur och fick en konsistens som var värd en förrätt på en prisbelönt restaurang – utan att isen smälte i ugnen. På ett antal evenemang i Berlin demonstrerades dessa kulinariska trollerikonster live av kockar, till glädje för inbjuda gäster som internationella gastronomiexperter, pressrepresentanter och s.k. influencers inom restaurangbranschen. 

Teknik och innovation: Hur fungerar Miele Dialog-ugnen?

Experimentet med isblocket kan se ut som ett trolleritrick, men hemligheten ligger i ugnens precisionsteknik och innovativa egenskaper. Vad sker egentligen i Mieles ugn Dialog med M Chef? Ugnen har två avancerade antenner som avger en exakt mängd elektromagnetiska vågor, vilket säkerställer att maten blir perfekt tillagad. Samtidigt mäter den hur mycket av den utstrålade energin som maten har absorberat och reglerar energitillförselns intensitet därefter. Det pågår alltså hela tiden en dialog mellan Dialog-ugnen och maten som tillagas. Det revolutionerande är att till skillnad mot en klassisk ugn, där värmen långsamt överförs utifrån och in, tillagas maten i Dialog-ugnen i sin helhet. En oxfilé blir exempelvis enhetligt rosa från ytterkanten till mitten. 

Vad betyder den här nyskapande tekniken för hemmakocken? 

Innovativ och enkel matlagning som sparar tid och ger ett utmärkt resultat. Om du vill tillaga en lammstek och servera den med grön sparris och skivad potatis behöver du inte längre flänga mellan att underhålla gästerna och att försöka få till ett välsmakande och spänstigt tillbehör plus en perfekt tillagad stek. Med ugnen Dialog kan du tillaga flera ingredienser med olika koktider på en och samma plåt. Vad händer med vår middag då? Jo, sparrisen förblir fast och fin, och köttet blir mört och saftigt – och det blir klart upp till 70 procent snabbare än i en vanlig ugn. 

Älskar du fina bakverk och eleganta desserter? Då ska du satsa på Mieles Dialog-ugn. Ofta krävs ett stort tålamod för att göra en sufflé, franska makroner eller en klassisk cheesecake, men framför allt behövs en känsla för timing. Tack vare M Chef-tekniken tillförs nu exakt rätt mängd energi till dessa känsliga degar och krämer så att du får ett perfekt resultat. 

Om du tycker om att spontant sno ihop en festmåltid med hjälp av frysta kakor och andra ingredienser blir du nog glad av att höra att du kan använda Dialog för att tina upp en kaka enhetligt från ytterkanten till mitten på bara 30 minuter. Det gäller även för andra frysta livsmedel och fryst fisk.

M Chef tar hemlagad mat till en helt ny nivå

Den nyskapande tillagningsmetoden M Chef har specialutformats för hemmakockens behov. Ugnen Dialog är perfekt för passionerade amatörkockar som gillar att experimentera i köket och för alla som älskar att bjuda hem gäster, men vill ha hjälp av smart teknik när de ska tillaga något alldeles extra.


Författare: Jessica Seiffert
Foton: Miele

Uppåt