Crème brûlée

6 personer

Ingredienser

6 äggulor
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
2 dl standardmjölk
¾ dl socker
1 dl råsocker

Tillagning

1. Skär upp vaniljstången på längden.
2. Blanda grädde, mjölk, vaniljstång och strösocker i en kastrull. Låt det koka upp och koka ett par minuter.
3. Skrapa ut vaniljstången i gräddmjölken och fiska sedan upp den.
4. Vispa upp äggulorna i en bunke. Häll sedan den kokande gräddmjölken droppvis över äggulorna under ständig vispning. Häll upp krämen i formarna. Se till att få med vaniljkornen som annars gärna ligger kvar på botten av bunken.
5. Slå upp i portionsformar (använd gärna tunt porslin som inte absorberar så mycket av värmen), förslagsvis espressokoppar. Täck varje form noga med plastfolie.
6. Baka brûléen i ångugn i 85°C i 30-35 minuter.
7. Ta ut och låt svalna, kyl ner i kylskåp/ frys.
8. Innan servering, strö ett tunt lager råsocker över och bränn av med gasbrännare.

Uppåt