• Leverans endast inom Sverige. Köper du för mer än 450 kr bjuder vi på frakten.

Ångkokning bevarar fler näringsämnen

Nyttig mat

Vetenskapligt bekräftat  

Forskare på de högt ansedda universiteten Gießen och Koblenz/Landau har i sina undersökningar bevisat de viktiga fördelarna med ångtillagning jämfört med vanlig tillagning – för garanterat fler vitala ämnen i maten.  

Mer vitaminer varje dag 

Knappt någon annan vitamin har så många viktiga funktioner som c-vitamin, eftersom den bland annat bidrar till att immunsystemet fungerar som det ska. Om du tillagar grönsaker med Miele ångugn behålls en större andel av vitaminerna – jämfört med om man kokar dem som vanligt i vatten: paprika från ångugnen innehåller 25 % mer c-vitamin, broccoli 50 % mer. 

Lika hälsosamt som råkost  

Om man äter frukt och grönsaker i rått tillstånd får man i sig extra många vitaminer och mineraler. Med Miele ångugn kan du laga livsmedel och behålla deras viktiga näringsämnen – eftersom ångkokt paprika innehåller lika många näringsämnen som rå paprika. Jämför detta med paprika som kokas i vatten, som har runt 45 % färre näringsämnen.  

4 övertygande faktorer 

Utseende, lukt, smak och konsistens: fyra kriterier som är viktiga för att man ska kunna njuta av maten. I laboratorietester har dessa värderats med ett vetenskapligt punktsystem, med ett tydligt resultat: ångtillagning är det smakrikaste och sundaste sättet att tillaga livsmedel, vare sig de är färska eller frysta. Även fisk behåller sin struktur, sitt utseende och sin tydliga smak i ånga – ett tydligt tecken på ångtillagningens överlägsenhet.  

Utrustning beroende på modell. Bilderna visar exempel

    • Med reservation för tekniska ändringar. Vi tar inget ansvar för att informationen är korrekt.