• Leverans endast inom Sverige. Köper du för mer än 450 kr bjuder vi på frakten.

Mieles ångugnar

Platssparande och mångsidig

Ångkokning

Ångkokning är ett av de mest hälsosamma sätten att laga mat. Men vad beror det på? Jo, livsmedel tillagas på relativt låga temperaturer, vilket bevarar fler värdefulla vitaminer och mineraler än vid vanlig kokning på höga temperaturer. Samtidigt kommer maten inte i direkt kontakt med vattnet – livsmedlen behåller sin intensiva smak. De värdefulla fördelarna hos ångkokning har även bevisats av forskare: Speciellt c-vitaminhalten är högre hos ångkokade livsmedel och paprika som tillagats med ånga har lika många näringsämnen som rå paprika – ett plus för hälsan och smaken.

Bakning och stekning

Alltid perfekt tillagad: Oavsett vilka livsmedel du vill tillaga får du alltid perfekta resultat med de olika ugnsfunktionerna som Över-/undervärme, Över- eller undervärme, Grill stor eller liten, Varmluftsgrillning eller Intensivbakning. För ännu mer bekväm matlagning finns stektermometern i DGC Pro, som ständigt övervakar kärntemperaturen, automatiskt beräknar tillagningstiden och stoppar tillagningen när önskad kärntemperatur har uppnåtts.

Smart kombinerat 

I DGC kan du tillföra fukt med funktionen Kombitillagning genom att aktivera ångpuffar. Då får du extra luftiga bröd med blank skorpa och saftiga köttbitar.Du kan justera tillagningsklimatet ännu mer specifikt i DGC Pro med hjälp av den exakta procentinställningen av fuktigheten och möjligheten att kombinera flera tillagningssteg. På detta sätt kan DGC Pro såväl kombinera fukt som torr värme till en ny funktion – Kombitillagning – och erbjuder därmed tre funktioner i en och samma produkt.

Utrustning beroende på modell. Bilderna visar exempel

    • Med reservation för tekniska ändringar. Vi tar inget ansvar för att informationen är korrekt.