Innovationen i köket

Intensiv. Aromatisk. Mångsidig. I Plantcube växer örter och sallad som du kan använda till att skapa kulinariska kreationer för en optimal njutning. Resultatet är grönsaker med unika aromer och rikligt med näringsämnen, som skördas direkt på plats.

 

Detaljer

Eftersom det alltid är vår i Plantcube växer växterna alltid med full kraft. Med intelligent teknik erbjuder det helautomatiska skåpet ett slutet ekosystem med kontrollerade och optimala vilkor för växter – utan bekämpningsmedel eller transportsträckor. Nya dimensioner för matlagning, för hälsan och för en urban livsstil.

En smart teknik som är enkel att använda

Den sensorstyrda klimatkontrollen – styrd via Agrilution Cloud – garanterar en konstant vår. Den automatiska bevattningen försörjer växterna med vatten och näring upp till tolv gånger per dag via den integrerade behållaren. Och den speciellt utvecklade LED Plant Light ger hela tiden optimala ljusförhållanden. Med alla solspektrumets våglängder, som är relevanta för tillväxten. Via wifi och en app behövs inga större insatser för att använda Plantcube.

En äkta smakexplosion

Grönsakerna från Plantcube ger smaklökarna en unik upplevelse. Tack vare de perfekta villkoren växer växterna med högsta kvalitet. Den stora andelen näringsämnen och färskheten ger en intensiv arom och fin struktur. Med nytt kulinariskt spelrum förädlar gourmander och krävande hobbykockar sin mat – från specialiteter till gamla klassiker.

Agrilution

Inspirerade av vertical farming grundade Max Lössl och Philipp Wagner företaget Agrilution år 2003. Visionen: att odla färska sallader, örter och microgreens i det egna köket – utan bekämpningsmedel och utan långa transportsträckor. Fullpackade med näring och vitaminer och nära till hands och därmed så färska som det bara är möjligt för den som ska avnjuta dem.

Det internationella teamet som idag består av 30 personer som produktdesigner, växtvetenskapsmän, tekniker och försäljare, utvecklade det första Personal Vertical Farming Ecosystem för privata kök och restauranger.

Sedan december 2019 tillhör Agrilution Systems GmbH till Miele-gruppen.