Know-how i kombination med 3D-utskrift.

Med 3D4U erbjuder Miele nu kostnadsfria tillbehör för nerladdning hemma till 3D-skrivaren. Skapa ditt eget personliga tillbehör.

Teknik

Miele blir första tillverkaren av hushållsprodukter i hela världen att erbjuda sina kunder 3D4U, en stor serie tillbehör som kan skrivas ut i 3D. Denna tjänst passar extra bra för dem som äger en så kallad Fused Layer Modelling-skrivare (förkortat FLM-skrivare). Denna skrivartyp smälter en tillförd plasttråd (filament) i sitt dyshuvud. Det bildas då en tunn smältsträng som läggs skikt för skikt enligt komponentens konturer. Så skapas ett utskrivet objekt.

Alla 3D4U-utskriftsmallar kan laddas ner gratis från plattformen Thingiverse.com. Varje 3D4U-tillbehör har en beskrivning av rekommenderade 3D-utskriftsparametrar och har testats på sin funktion. Vissa tillbehör kan anpassas individuellt med egna motiv och parametrar.

   

För att skapa 3D4U-tillbehör rekommenderar Miele att PLA-filament används. Detta material kan enkelt användas med vanliga 3D-skrivare och är allmänt använt och erkänt inom detta område. Eventuellt har man redan det som behövs och det blir därmed inte nödvändigt att skaffa och transportera ytterligare material. Tänk på miljön när du köper nytt filament, genom att minimera förpackningsavfallet. Du kan till exempel välja filament på rullar av återvinningsbart papper eller upplindat på en spole. När du avfallshanterar tillbehörsdelar och rester från 3D-utskrifter ska du beakta lokala lagar och regler för avfall och returmaterial (om det till exempel finns en behållare för returmaterial.)

Dammsugare

3D4U-mikrohandtag

Med 3D4U-mikrohandtaget får du ännu mer flexibilitet – till exempel när du dammsuger bilen. Mikrohandtaget är en mycket liten variant av ett handtag. På ena sidan kan du sätta fast ett tillbehör, till exempel 3D4U-flexidysan. På andra sidan finns en anslutning för din dammsugarslang. Lossa sugslangen från dammsugarens handtag och fäst slangen i mikrohandtaget. Nu får du mer flexibilitet vid arbeten i trånga utrymmen. Mikrohandtaget kan användas med alla Mieles golvdammsugare med påse som har ett handtag utan integrerad pensel.

För nerladdning av 3D4U-mikrohandtaget

3D4U-såpbubbletillbehör

Med 3D4U-såpbubbletilbehöret kan du enkelt skapa vackra såpbubblor. Visste du att dammsugaren även kan vara lekfull? Tillbehörets form liknar en grupp såpbubblor. Modulen sätts fast på frånluftsgallret på en Miele Complete C3. Dammsugarens rena luftström leds genom tillbehöret. Nu kan du hålla en såpbubblestav framför öppningen. Den mjuka luftströmmen gör att du enkelt kan skapa vackra såpbubblor på bara några sekunder.

För nerladdning av 3D4U-såpbubbletillbehöret

3D4U-flexidysa

De flesta har väl sådana? Dessa trånga utrymmen i hemmet där inga tillbehör får plats. Med 3D4U-flexidysan kommer du åt även dessa ställen. Spetsen är utskriven i ett elastiskt material som skyddar dina ytor. Det finns tre olika påbyggnadsdelar som kan skapas med 3D4U. Om du behöver ytterligare modeller så kan du forma dina egna dysspetsar.

För nerladdning av 3D4U-flexidysan

3D4U-monohållare

Mieles 3D4U-monohållare är ett perfekt komplement till din Compact C2-dammsugare. Med monohållaren kan du alltid ha ett extra tillbehör inom räckhåll från din dammsugare. Monohållaren sätts fast på handtagets spärr eller på dammsugarens påfyllningsstöd. På adapterns kon finns det nu plats för ditt tillbehör, till exempel ett brett möbelmunstycke eller ett långt fogmunstycke. Visste du att Miele erbjuder fler än 20 olika tillbehör som kan köpas till?

Innan du skriver ut detta tillbehör ska du kolla att din dammsugare från Miele är utrustad med nödvändig hållare på anslutningsstosen. Denna hållare finns på dammsugare i modellserien Compact C2 och på vissa modeller i serien Complete C3.

För nerladdning av 3D4U-monohållaren

3D4U-värdesaksfrånskiljare

3D4U-värdesaksfrånskiljaren är mycket användbar när det handlar om att skilja stort från smått. När du dammsuger kökslåder eller en ryggsäck, letar efter ett tappat örhänge på mattan eller dammsuger legobitar, så kan du vara säker på att smutsen försvinner utan att du förlorar ditt värdeföremål. Värdesaksfrånskiljarens porösa yta är baserad på den hos centralfiltret i Triflex HX1. Bilden från skanningselektronmikroskopet visar Triflex HX1-filtrets yta. Även här skiljs smuts från luften, men i en mycket mindre skala. Tack vare filtrets mikrometerstora porer hålls även de minsta dammpartiklarna kvar.

För nerladdning av 3D4U-värdesaksfrånskiljaren

Kökshjälpmedel

3D4U-doseringsdekor

Mieles 3D4U-doseringsdekor: Trolla snabbt fram ditt namn eller favoritmotiv på en yta. Med kakao på ditt mjölkskum eller med florsocker på ditt bakverk. Liknande en pepparkvarn kan du vrida tillbehörets övre och undre del mot varandra. Det finns dock ingen kvarn inuti, utan en impulsgivare. När halvorna vrids mot varandra skapar mikrovibrationerna från impulsgivaren ett fint partikelregn. Resultatet: Inom ett par sekunder trollar du fram önskat motiv på valfri yta. Denna teknik har överförts och skapats som miniatyr från det patenterade rengöringssystemet i Miele Blizzard CX1. För funktionen ComfortClean hos CX1 säkerställer impulsgivaren en automatisk rengöring av findammfiltret.

Du kan enkelt skapa egna motiv genom att ladda ner en mall och infoga motivet med ett CAD-program.

För nerladdning av 3D4U-doseringsdekoren

3D4U-kaffeklämma

I vin finns det över 400 olika aromer och i kaffe finns det fler än 800 stycken. Denna mångfald gör kaffe till en av de mest komplexa naturprodukterna och skapar en variationsrik smak, beroende på kaffebönor, rostning och bryggningtyp. Ju färskare kaffebönorna är, desto finare är smaknyanserna. Därför ska en kaffeförpackning helst återförslutas. Mieles 3D4U-kaffeklämma är en mycket smidig lösning på detta. Den gör det också mycket smidigare att dosera kaffebönorna. Tips: Klämman kan även användas till müslipaket och liknande. Klämman finns i två varianter: En för förpackningar innehållande cirka 250 g och en för stora förpackningar innehållande cirka 1000 g.

För nerladdning av 3D4U-kaffeklämman

Gör-det-självare

3D4U-borrhållsuppsugare

Med 3D4U-borrhålsuppsugare får du händerna fria till arbetet med borrmaskinen. Detta tillbehör är monterat på greppröret och suger sig fast på väggen. För detta har bottenplattan flödesoptimerats med datasimulering. De nio öppningarna suger upp det borrdamm som bildas kring borrhålet på ett mycket effektivt sätt. Resultatet: Mindre huvudbry när du borrar, ett rent golv och mer säkerhet vid arbeten på stegar.

För nerladdning av 3D4U-borrhålsuppsugaren

3D4U-twinadapter

3D4U-twinadaptern: För hantverkare med stora planer. Med twinadaptern ryms två sugslangar samtidigt på dammsugaren. Dammet i din verkstad försvinner på detta sätt mycket snabbare i dammsugaren. För att montera den tar du loss sugslangen från dammsugaren. Sedan sätter du twinadaptern i överdelen på Complete C3-dammsugaren. Nu kan du sätta in två slangar i de två lediga öppningarna. Det går självklart även att montera två handtag, rör och dysor. Med denna utrustning kan två personer dammsuga samtidigt med dammsugaren. Detta fungerar extra bra på hårda golv. Twinadaptern kan användas med alla Mieles dammsugare i modellserierna Complete C3 och Compact C2.

För nerladdning av 3D4U-twinadaptern

Kontakt

Gillar du vår nya tjänst 3D4U?

Har du beröm, kritik eller frågor om detta? Kontakta oss gärna på adressen 3D4U@miele.com.