StartsidaBranscherWiener Hofburg

Wiener Hofburg

Monarkins levande historia: Till byggnaderna i Hofburg hör även Burgkapelle, där Wiens körgossar deltar i söndagsmässsan. De berömda lipizzanerna håller till i Stallburg och imponerar på sin publik i den närliggande vinterridsskolan. I nationalbiblioteket finns den dyrbara bokskatten från Habsburg och en av de vackraste bibliotekssalarna i världen.

Ett centrum för makt och elegans

I mer än 600 år var Wiener Hofburg residentet för Habsburgs-dynastin, som regerade härifrån från 1200-talet fram till monarkins slut år 1918. Under denna tid och därefter har Hofburg utvecklats till ett centrum för europisk historia, som byggts upp i århundraden. Eftersom varje regent utökade byggnaden med en ny del eller flygel började Hofburg allmänt att kallas för “en stad i staden”.

Idag breder komplexet ut sig på en yta av 240000 m² och omfattar 18 delar, 19 gårdar och 2600 rum, i vilka cirka 5000 människor bor och arbetar. När det bjuds in till stadsbankett eller mindre middagar i Wiener Hofburg dukar man fortfarande fram de kejserliga originalbesticken – ordentligt och varsamt diskade i diskmaskiner från Miele Professional. De två maskinerna är en fullvärdig ersättning till den tidigare tidskrävande manuella rengöringen, för vilken särskilt utbildade silverputsare hade ansvaret. Idag slipper man oftast till och med efterpoleringen – vilket är en stor fördel när man bjuder in upp till 200 gäster.

Behöver du individuell rådgivning?

Allt från samma källa – detta krav uppfyller Miele Professional från tvätt till laboratorieteknik. Vi erbjuder skräddarsydda systemlösningar som in i minsta detalj är anpassade efter dina behov.

Ta reda på mer om liknande branscher

Du hittar även vår expertis i andra referensobjekt