Bild tagen upp mot en blå himmel inramad av trädkronor
StartsidaOm oss

Om oss

Sedan företaget grundades har Miele haft en innovationskultur. Vårt mål är att ge våra kunder ett avgörande mervärde och hitta den bästa lösningen tillsammans. Kunder världen över anser oss vara en pålitlig affärspartner som står för högsta kvalitet och kompetens. Med våra professionella lösningar underlättar vi arbetet i olika branscher: från vårdhem till campingplatser, från sjukhus till förskolor, från laboratorier till tvätterier och allt där emellan. Vi erbjuder kompletta lösningar för din verksamhet.

Ett historiskt foto visar monteringen av Miele Professional-tvättmaskiner

Vår historia

Allt började år 1899 i Herzebrock, när teknikern Carl Miele och köpmannen Reinhard Zinkann introducerade sina första centrifuger och smörmaskiner på marknaden. Deras motto “Immer besser” har inte bara levt kvar genom tiderna, det är fortfarande grundstenen i vårt familjeföretag. Det motiverar oss att hela tiden utveckla bättre och intelligentare produkter för att göra hushåll och företag som använder dem mer hållbara – från en generation till nästa.

Produktlösningar för professionell användning har alltid varit en viktig del av Miele. Sedan år 1924 har vårt Professional-team arbetat nära tillsammans med företag, experter och partner från många olika branscher för att klara våra kunders unika utmaningar och uppfylla verksamheternas individuella krav. Även hållbarhet är genomgående i allt vi gör: Våra 360PRO-lösningar baseras på våra djupt grundade värden samtidigt som vi alltid strävar efter att ge alla våra kunder en bättre framtid.

Vi ser fram emot att skriva nästa kapitel – för vi vill ju alltid vara immer besser!

Logotypen för Mieles 125-årsjubileum på grå bakgrund.

Fira med oss och ta del av våra erbjudanden

Ett löfte som håller. 125 år kvalitet.

En blandning av tradition och innovation: I 125 år har Miele erbjudit förstklassig kvalitet som du kan lita på. Fira detta speciella jubileum med oss med utvalda produkter och upptäck vårt jubileumserbjudande.

Kvalitet som man kan lita på

Displayen på en MasterLine-diskmaskin från Miele Professional

Vårt internationella rykte om att vara pålitliga är välförtjänt. För att säkerställa högsta kvalitetsstandard genomgår alla våra produktlösningar omfattande kvalitetstest och en mycket avancerad slutkontroll. När andra känner sig nöjda med sina testrundor är vi långt ifrån klara. Resultatet är att vi kan erbjuda våra professionella kunder hållbara produkter som övertygar, år efter år.

Till exempel så testas våra tvättmaskiner för 30000 drifttimmar, MasterLine-diskmaskiner för färskvatten för 28000 cykler och våra laboratoriediskmaskiner för 15000 drifttimmar. Vi testar även komponenter som På/Av-knappar och maskinluckor med största noggrannhet.

Och det är inte allt. För oss innebär tysk ingenjörskonst högsta precision och vi strävar alltid efter att bli ännu bättre. Vi väljer med omsorg ut material som rostfritt stål för att öka produkternas livslängd. Dessutom har vi utvecklat patenterade komponenter som vår skontrumma med bikakestruktur – allt för att ge våra kunder förstklassiga resultat. Detta ger kunderna ytterligare anledningar till att välja Miele Professional och att tillsammans med oss utforma verksamhetens framtid.

Vår filosofi

En affärskvinna med en surfplatta står vid en whiteboard

Som din systempartner har vi i ett nära samarbete med dig redan från början för att hjälpa dig att uppnå dina mål. Vi ger dig allt stöd du behöver och bevisar varför vårt varumärke är det bästa valet.

Vi är ett familjeföretag i fjärde generationen som på största allvar tar ansvar för våra produkter och processer, våra anställda och affärspartner samt för en skonsam hantering av våra naturliga resurser. Detta visar sig såväl i de material vi väljer som i konstruktionen och produktionen av våra produkter.

Vårt motto är ju att vi alltid vill vara: “Immer Besser”. Detta innebär att vi hittar nya vägar och aldrig står stilla. Vårt mål är att alltid komma framåt. Oavsett om det handlar samarbetet med våra kunder eller leverantörer, vår kultur och våra värden eller stödet till våra anställda – vi strävar alltid efter att bli ännu bättre. Det är vad som driver oss!

Vår företagsledning

Mieles sex företagsledare

Miele började år 1899 med en fabrik i en tysk småstad och har med tiden utvecklats till ett internationellt företag. Nu som då ägs det av familjerna Miele och Zinkann. Detta innebär att våra andelsägare har ordet “Miele” djupt inrotat i sitt DNA.

Tillsammans med fyra direktörer, som inte hör till familjen, är båda familjerna involverade i den operativa företagsledningen och direkt delaktiga i företagets styrning. Oavsett om du är en anställd, partner eller kund så är du alltid välkommen in i vår familj.

Affärsområdet Miele Professional leds av Dr. Christian Kluge. Han är den drivande kraften bakom vårt motto att vara en inspirerande systempartner för våra kunder med professionella verksamheter.

Vår företagsutveckling

Fyra unga tjejer i en workshop arbetar med nya idéer

Vi vill skapa en bättre framtid och vara en inspirerande systempartner för våra kunder. Vårt affärsmål är inte bara en ambition. Vi arbetar för hållbarhet, för att öka vår effektivitet och för att använda våra fackkunskaper till att stötta de verksamheter som använder våra produkter. Vi tar ansvar!

Enligt vårt motto Immer Besser har vi tagit ett stort steg framåt de senaste åren för att uppnå våra mål. Vi har bland annat introducerat nya produkter, integrerat Mieles höga kvalitet med den senaste tekniken och anlitat nya talanger som hjälper oss att uppfylla våra mål. Självklart fortsätter vi även arbetet med att uppnå våra hållbarhetsmål. Allt detta återspeglas även i våra affärsresultat.

Under 2022 omsatte Miele 5,43 miljarder euro. Detta motsvarar en tillväxt på 591,0 miljoner euro eller 12,2 procent. I Tyskland låg omsättningen på 1,47 miljarder euro. Den 31 december 2022 sysselsatte Miele-gruppen omkring 23300 anställda globalt, varav 11900 i Tyskland.

Behöver du en individuell rådgivning?

Vi hjälper dig gärna att hitta rätt produkter och tjänster för ditt företag. Miele Professional ger dig skräddarsydda lösningar som är perfekt anpassade efter dina behov: Kontakta oss för att ta reda på mer!