En man med vit skjorta och skägg lutar sig mot en husvägg av trä. Han ler och tittar bort mot något.

Hållbarhet hos Miele Professional

Immer Besser: för planeten, vårt enda hem

StartsidaHållbarhet hos Miele Professional

Varför det är så viktigt med hållbarhet

Vår planet genomgår stora förändringar – förändringar som vi just börjat uppleva konsekvenserna av.

Vi bär alla ansvaret för en bättre och mer hållbar framtid – från det största multinationella företaget till det minsta familjehushållet. “Immer Besser” står för vår övertygelse om att alltid göra allt vi gör ännu bättre.

Det motiverar oss att hela tiden utveckla bättre, intelligentare produkter för att göra hushåll och företag som använder dem mer hållbara – från en generation till nästa.

På denna sida kan du ta reda på vad vi gör på vår väg mot en bättre framtid.

Våra framtidsmål

Vi kämpar mot tiden för att kunna rädda vårt gemensamma hem. Därför utvecklar vi ytterligare våra ambitiösa mål på Miele och utökar ständigt vårt engagemang. Med dessa löften ska vi fortsätta på den inslagna vägen:

En mamma och dotter står bredvid en Little Giant-produkt från Miele och tittar på en surfplatta.

Förverkliga hållbarhet, på alla nivåer

Vi arbetar ständigt med att integrera hållbarhet i varje enskild beståndsdel av varje enskild fas i vår service och produktens livscykel – i hela värdekedjan och i kundernas hushåll och verksamheter.

En modern touchdisplay på en Miele Professional-diskmaskin visas

Tillverka produkter som inte lämnar några spår – med målet att dessa ska vara 100 % CO₂-neutrala

Vi strävar efter att utveckla de bästa produkterna och tjänsterna med minsta möjliga påverkan på miljön – med målet att de ska vara 100 % CO₂-neutrala.

En man tittar genom hålet på en komponent.

Vi ger gamla produkter nytt liv för att undvika avfall

Vårt mål är en återvinning som inte lämnar avfall, varvid allt material återvinns när det är förbrukat.

Vårt internationella rykte om att vara pålitliga, är välförtjänt. Alla produkter genomgår utförliga och omfattande tester¹.

 • Våra tvättmaskiner är testade för 30000 timmar

 • Våra torktumlare är testade för 40000 programcykler

 • Våra diskdesinfektorer är testade för en programtid på 15000 timmar

 • Våra färskvattendiskmaskiner är testade för 28000 cykler²

 • Luckorna på våra tvättmaskiner öppnas och stängs,låses och låses upp 60000 gånger.

 • Luckorna på våra diskmaskiner öppnas och stängs 100000 gånger.

Hållbarhet i en översikt

Vår infografik innehåller information om vårt företag, vårt miljölöfte, information om fler lösningar för hållbarhet samt intressanta fakta om de noggranna och omfattande testerna som våra produkter genomgår.

Mer information om temat hållbarhet

Ända sedan vårt företag grundades år 1899 har hållbarhet varit en del av våra grundläggande värderingar. Läs vår artikel och ta reda på mer om vårt arbete mot hållbarhet!

En ö sedd uppifrån med vatten, strand och träd.

Hållbarhet är en del av vårt DNA

Ända sedan företaget grundades har hållbarhet varit en viktig del av Mieles produktfilosofi – följ med på vår väg mot en mer hållbar framtid.

En kvinna använder en surfplatta i en grön omgivning

En hållbar framtid för vår planet

Miele Professional arbetar för en hållbar framtid på vår planet. Ta reda på mer om vårt hållbarhetslöfte och de mål vi vill uppnå till år 2030.

“Immer Besser” betyder att alltid bry sig

Som familjeföretag tror vi att framtiden måste vara hållbar, och att vårt ansvar inte slutar i fabriken. Därför strävar vi efter att göra allt vi gör ännu mer hållbart, samtidigt som vi hjälper andra att göra detsamma. Vi behöver alla hjälpas åt för att ta oss an utmaningarna som vår värld ställs inför.

Affärsmänniskor som brainstormar i ett konferensrum
Vi tar hållbarhet på allvar

Drygt 50 % av Mieles forsknings- och utvecklingsbudget går till att utveckla hållbara produkter och tjänster. En stor del av de Miele-tvättmaskiner som såldes under år 2020 har den högsta effektivitetsklassen på marknaden.

Historiskt foto på en smörmaskin
Kvalitet är detsamma som lång livslängd

Sedan vårt företag grundades har vår produktfilosofi varit att ta fram produkter av högsta kvalitet och med lång livslängd i högklassiga material genom sofistikerade tillverkningsmetoder. Med en långlivad Miele Professional-produkt kan du alltså vara säker på att du förbrukar mindre.

Mieles logotyp
En pålitlig partner

Miele (inklusive Miele Professional) sysselsätter mer än 22300 anställda och för oss är det mycket viktigt att de mår bra. Med olika personalerbjudanden främjar och stöttar vi våra anställda och har gjort det till vår uppgift att vara en pålitlig partner för branschen och samhället.

En Miele-produktionsanläggning sedd inifrån, en medarbetare kör genom bilden med sin cykel
CO₂-neutralt på alla våra anläggningar

Miele har förbundit sig till initiativet “Science Based Targets” (SBTi) och är klimatneutralt på alla anläggningar (tillämpning 1 & 2). En viktig milstolpe på denna väg: Vi minskar utsläppen i användningsfasen av våra produkter (tillämpning 3.11) med 15 procent från 2019 till 2030 – dessa står nämligen för den största andelen av vårt totala CO₂-fotavtryck.

Många olika reservdelar på vit bakgrund
Din rätt till service

Tack vare sin höga kvalitet håller Miele Professionals produkter länge. Om produkterna skulle behöva repareras så finns viktiga funktionsdelar tillgängliga i upp till 15 år efter det att modellserien har utgått.3 Det är ofta även möjligt att få tag på originalreservdelar utöver denna period.

Mieles hållbarhetsredovisning

Mieles nya hållbarhetsredovisning finns nu för nerladdning. I denna styrker Miele sitt engagemang i FN:s publicerade “Sustainable Development Goals” (SDG) och antar målet av den andra graden i den internationella klimatpolitiken. I likhet med tidigare redovisningar följer denna version även riktlinjerna i Global Reporting Initiative (GRI).*

Behöver du en individuell rådgivning?

Vi hjälper dig gärna att hitta rätt produkter och tjänster för ditt företag. Miele Professional ger dig hållbara lösningar som är perfekt anpassade efter dina behov: Kontakta oss för att ta reda på mer!

 1. 1.
  Produktbeskrivningarna kan skilja sig beroende på produktkategori och kapacitet.
 2. 2.
  MasterLine-serien
 3. 3.
  Detta gäller inte för digitala produkter eller produkter för processdokumentationen.