Veterinär behandlar en flickas katt.

Rekommenderade lösningar för veterinärer & djurvård

StartsidaBranscherMedicin, dental & veterinärVeterinär & djurvårdRekommenderade lösningar för veterinärer & djurvård
Variation av olika diskdesinfektorer och en bänkautoklav.

Medicinteknik, lösningar för veterinärer och djurvård

Medarbetare inom veterinärmedicin behöver produkter som inte sviker – de måste vara pålitliga, säkra och kostnadseffektiva. Men framför allt måste produkterna vara av hög kvalitet och uppfylla de allra högsta kraven på renlighet. Men framför allt måste enheterna vara av hög kvalitet och uppfylla de allra högsta kraven på renlighet. Miele Professional erbjuder produkter som garanterar kliniskt rena resultat. Miele Professionals diskdesinfektorer imponerar med hög prestanda, effektivitet och säkerhet vid rengöring, desinfektion och torkning av instrument. De flexibla kombinationsalternativen för korgar och insatser ger ett stort batchgenomflöde. Samspelet mellan spolmekanik och sensorer ger optimala rengöringsresultat.
Förutom den termiska desinfektionen är steriliseringen en ytterligare viktig aspekt för säkerheten under hela rengöringsprocessen. Med den nya B-klassen små autoklaver från Miele – Cube och Cube X – kan alla instrument steriliseras enligt gällande föreskrifter. Till detta hör såväl enkelt, massivt och poröst diskgods som komplexa ihåliga instrument.

Medarbetare står på knä framför grå tvättmaskin och fyller den med arbetskläder.

Tvättutrustning, lösningar för veterinärer och djurvård

På en väl fungerande veterinärmottagning blir det mycket tvätt när man sköter om sjuka djur. Det är därför av högsta betydelse att se till att skapa en ren och säker miljö. Från filtar och lakan till draperier: En veterinärklinik måste ta hänsyn till många olika aspekter, särskilt när det gäller att följa strikta och kontrollerade rengöringsprocesser för att undvika risken för överföring av infektionssjukdomar. Rengöringen av dessa föremål i en enkel hushållsmaskin ger inte önskade resultat. Detta är ett arbete som ska överlåtas till experter, eftersom det kräver rätt teknik och de rätta tvättprogrammen. Pålitliga maskiner är helt avgörande vid tvätt när höga standarder måste hållas hela tiden. Miele Professional har ett mycket gott rykte världen över när det gäller kvalitet, pålitlighet och hållbara produkter.

Rektangulär luftrenare i väntrum bredvid två petrolfärgade stolar.

Luftrenare, lösningar för veterinärer och djurvård

I väntrummet samlas många olika männskor. Vissa av dem är friska, andra sjuka och några kanske bär på en smitta. För att minska potentiella smittorisker för dig, dina anställda och gäster ger den nya luftrenaren AirControl från Miele ett bra skydd mot infektioner. Mieles AirControl-luftrenare befriar rumsluften i väntrummet från smittämnen som sprids via aerosoler i den luft som andas. Det 5-delade filtersystemet filtrerar partiklar upp till 99,995 % ur luften. Ett grov- och findammfilter, ett HEPA-högeffektsfilter H14, ett filter med aktivt kol och ett efterfilter rengör luften effektivt. Miele ThermoControl-systemet inaktiverar relevanta patogener termiskt med en lufttemperatur på 70° C och torkar samtidigt filtermediet. För en behaglig vistelse i väntrummet är luftrenaren tystgående.

Ta reda på mer om vårt systemkoncept för denna bransch

Dra nytta av systemlösningar med helhetstänk som täcker alla områden av din mottagning. Upptäck våra 360°-lösningar för din veterinärmottagning.