Tandläkare med instrument undersöker tänderna på en patient.

Rekommenderade lösningar för tandläkare

StartsidaBranscherMedicin, dental & veterinärTandläkareRekommenderade lösningar för tandläkare
Variation av olika diskdesinfektorer och en bänkautoklav.

Dentalteknik, lösningar för tandläkare

Miele Professionals diskdesinfektorer imponerar med hög prestanda, effektivitet och säkerhet vid rengöring, desinfektion och torkning av tandläkarinstrument. De flexibla kombinationsalternativen för korgar och insatser ger ett stort batchgenomflöde. Samspelet mellan spolmekanik, sensorer och det beprövade Vario TD Dental-programmet ger optimala rengöringsresultat. Den aktiva varmluftstorkningen DryPlus med HEPA-filter är en optimal lösning för torkning av medintekniska instrument av olika typer. Förutom den termiska desinfektionen är steriliseringen en ytterligare viktig aspekt för säkerheten under hela rengöringsprocessen. Med den nya B-klassen små autoklaver från Miele – Cube och Cube X – kan alla instrument steriliseras enligt gällande föreskrifter. Till detta hör såväl enkelt, massivt och poröst diskgods som komplexa ihåliga instrument som turbiner eller hand- och vinkelstycken.

Medarbetare står på knä framför grå tvättmaskin och fyller den med arbetskläder.

Tvättutrustning, lösningar för tandläkare

Mieles Little Giants ger en enkel logistik i ett internt system, så att textilierna inte kontamineras genom en öppen transport. Dessutom bidrar speciella desinficerande processer också till att arbetskläderna rengörs enligt gällande standarder, till exempel ProCare Tex tvätt- och skötselmedel, som är övertygande vid den hygieniska rengöringen av medicinska kläder. Effektiva tvätt- och torkprogram säkerställer att rena kläder snabbt är redo att användas i arbetet igen. Dessutom övervakas den desinficerande tvättprocessen konstant för att uppnå hygieniskt felfria rengörings- och desinfektionsresultat. Inte minst imponerar Mieles Little Giants med sin kostnadseffektiva rengöring av mindre tvättmängder.

Vita köksskåp med inbyggd vit diskmaskin och porslin som står på bänkskivan.

Diskutrustning för tandläkare

För att de anställda ska kunna fokusera helt och hållet på arbetet erbjuder Miele Professional en värdefull hjälpreda i fikarummet. Med korta programtider i ProfiLine-diskmaskinerna får du snabbt optimala resultat. Optimerade diskprocesser och speciella ProCare Shine-rengöringsmedel reducerar förbrukningen av värdefulla resurser som vatten och energi till ett minimum och ökar därmed lönsamheten på mottagningen . För att skydda dina anställda är det mycket viktig att hålla högsta hygien. I programmet Hygien säkerställer höga temperaturer i disk- och slutsköljningprocessen optimala resultat. Den patenterade Perfect GlassCare-tekniken i kombination med rengöringsmedlet ProCare Shine gör att dricksglas behåller sin kvalitet och sitt utseende under en lång tid och efter många diskningar.

Rektangulär luftrenare i väntrum bredvid två petrolfärgade stolar.

Luftrenare, lösningar för tandläkare

I väntrummet samlas många olika männskor. Vissa av dem är friska, andra sjuka och några kanske bär på en smitta. För att minska potentiella smittorisker för dig, dina anställda och gäster ger den nya luftrenaren AirControl från Miele ett bra skydd mot infektioner. Mieles AirControl-luftrenare befriar rumsluften i väntrummet från smittämnen som sprids via aerosoler i den luft som andas. Det 5-delade filtersystemet filtrerar partiklar upp till 99,995 % ur luften. Ett grov- och findammfilter, ett HEPA-högeffektsfilter H14, ett filter med aktivt kol och ett efterfilter rengör luften effektivt. Miele ThermoControl-systemet inaktiverar relevanta patogener termiskt med en lufttemperatur på 70° C och torkar samtidigt filtermediet. För en behaglig vistelse i väntrummet är luftrenaren tystgående.

Mer information för perfekt stöd av systemlösningen

DataDiary

DataDiary nu tillgänglig som app

Miele Professional erbjuder nu en särskilt tidsbesparande Plug & Play-app för en smidigare processdokumentation i samband med instrumentrengöringen. Appen tar emot processdata automatiskt från diskdesinfektorn eller autoklaven och använder dessa data för att skapa journaler åt verksamheten.

Ta reda på mer om vårt systemkoncept för denna bransch

Dra nytta av systemlösningar med helhetstänk som täcker alla områden av din mottagning. Upptäck våra 360°-lösningar för din tandläkarmottagning.