Två händer med handskar håller OP-instrument.

Rekommenderade lösningar för läkarmottagningar & vårdcentraler

StartsidaBranscherMedicin, dental & veterinärLäkarmottagningar & vårdcentralerRekommenderade lösningar för läkarmottagningar & vårdcentraler
Variation av olika diskdesinfektorer och en bänkautoklav.

Medicinteknik, lösningar för läkarmottagningar och vårdcentraler

Miele Professionals diskdesinfektorer imponerar med hög prestanda, effektivitet och säkerhet vid rengöring och desinfektion av instrument. Möjligheterna att kombinera korgar och insatser möjliggör ett effektivt genomflöde. Samspelet mellan spolmekanik, processkemikalier och specialiserade rengöringsprogram som Vario TD-instrument garanterar optimala resultat. Den aktiva varmluftstorkningen DryPlus med HEPA-filter är den perfekta lösningen för torkning av komplexa instrument.
Förutom rengöringen och den termiska desinfektionen är steriliseringen ytterligare en viktig aspekt för att undvika nosokomiala infektioner på grund av instrument. Med de små autoklaverna från Miele – Cube och Cube X – kan alla instrument steriliseras enligt gällande föreskrifter. Till detta hör såväl massiva instrument som pincetter, saxar och klämmor som komplexa ihåliga instrument som spol- och suginstrument.

Urinflaskor och bäcken är oumbärliga hjälpmedel när det handlar om patienter med begränsad rörlighet. Vid rengöringen av dessa hjälpmedel krävs det att högsta hygieniska krav alltid är uppfyllda. Med Mieles systemlösning är denna uppgift enkel.

*När du klickar på länken så vidarebefordras du till Steelco-gruppens hemsida. Steelco är ett dotterbolag i Miele-gruppen som bland annat hanterar projektverksamhet för planering och utrustning av central sterilgodsförsörjning för sjukhus och mottagningar.

Fyra gråa tvättmaskiner och torktumlare står framför en mörk bakgrund.

Tvättutrustning, lösningar för läkarmottagningar och vårdcentraler

Mieles Little Giants ger en enkel logistik för tvätt i egen regi, så att textilierna inte kontamineras genom en öppen transport. Dessutom bidrar våra desinficerande processer och inte minst vårt egna tvättmedel ProCareTex, som är optimerat för våra maskiner, till att arbetskläderna rengörs enligt gällande standard.. Effektiva tvätt- och torkprogram säkerställer att rena kläder snabbt är redo att användas i arbetet igen. Dessutom övervakas den desinficerande tvättprocessen konstant för att uppnå hygieniskt felfria rengörings- och desinfektionsresultat. Inte minst imponerar Mieles Little Giants med sin prisvärda rengöring av mindre tvättmängder.

Vita köksskåp med inbyggd vit diskmaskin och porslin som står på bänkskivan.

Diskutrustning, lösningar för läkarmottagningar och vårdcentraler

För att de anställda ska kunna fokusera helt och hållet på arbetet erbjuder Miele Professional en värdefull hjälpreda i fikarummet. Med korta programtider i ProfiLine-diskmaskinerna får du snabbt optimala resultat. Optimerade diskprocesser och speciella ProCare Shine-rengöringsmedel reducerar förbrukningen av värdefulla resurser som vatten och energi till ett minimum och gör därmed arbetet i mottagningen mer ekonomiskt. För att skydda dina anställda är det mycket viktig att hålla högsta hygien. I programmet Hygien säkerställs höga temperaturer i huvudcykel och slutsköljning.

Rektangulär luftrenare i väntrum bredvid två petrolfärgade stolar.

Luftrenare, lösningar för läkarmottagningar och vårdcentraler

I väntrummet samlas många olika männskor. Vissa av dem är friska, andra sjuka och en del bär på smittsamma sjukdomar. För att minska potentiella smittorisker för dig, dina anställda och besökare, kan du känna dig trygg med luftrenaren AirControl fån Miele som ger ett bra skydd mot infektioner. Mieles AirControl-luftrenare befriar inomhusluften i väntrummet från smittämnen som sprids via aerosoler i den luft som man andas in. Det 5-delade filtersystemet filtrerar partiklar upp till 99,995 % ur luften. Ett grov- och findammfilter, ett HEPA-högeffektsfilter H14, ett filter med aktivt kol och ett efterfilter rengör luften effektivt. Miele ThermoControl-systemet inaktiverar termiskt relevanta patogener med en lufttemperatur på 70° C och torkar samtidigt filtermediet. Vistelsen i väntrummet blir behaglig eftersom luftrenaren är tystgående.

Mer information för perfekt stöd av systemlösningen

DataDiary

DataDiary nu tillgänglig som app

Miele Professional erbjuder nu en särskilt tidsbesparande Plug & Play-app för en smidigare processdokumentation i samband med instrumentrengöringen. Appen tar emot processdata automatiskt från diskdesinfektorn eller autoklaven och använder dessa data för att skapa journaler åt verksamheten.

Ta reda på mer om våra systemlösningar

Gäster på hotell och restaurang förväntar sig inte bara en perfekt service, utan också oklanderligt rena och hygieniskt tvättade textilier.. Baserat på lång erfarenhet har Miele Professional utvecklat den kompletta lösningen för hotell och restaurang.