Symrise

Jil Sander, Fahrenheit, Tristano Onofri: Dessa dofter har länge varit framgångsrika i parfymbranschen. Få vet dock att det är ett företag från Holzminden an der Weser som står bakom de populära kompositionerna. Idag har Symrise AG en global kompetens för doft och smak.

Fyra kvinnliga Symrise-anställda arbetar i företagets laboratorieavdelning

För att kompositionerna från Symrise AG ska uppfylla alla krav och kvalitetsstandarder är framför allt en sak viktig: Att man genomför många testomgångar. För att till exempel kontrollera doften på ett tvättmedel bedömer expertteams den fuktiga tvätten under flera tvättest. Utmaningen: Resultaten ska fungera i vardagen. Av detta skäl testas dofterna precis i den omgivning som de utvecklas i. Liknande tvättmaskiner och diskmaskiner används som de som används i många privata hushåll. Mieles teknik spelar här en mycket viktig roll.

En Miele-laboratoriediskmaskin i modellserien PG 85 står hos företaget Symrise.

När en testomgång är avslutad rengörs bägare, spatlar och flaskor av glas eller plast. Miele-produkternas expertteam finns också tillgängliga. De 120 Miele-diskmaskinerna är praktiska medhjälpare under arbetsdagen på Symrise-laboratorierna eftersom de tar mycket lite plats, arbetar snabbt och pålitligt. Det tillhörande sortimentet EasyLoad förenklar insättningen av diskgods och ser till att laboratorieglasen automatiskt kan placeras på rätt ställe.

En anställd hos företaget Symrise luktar på ett doftprov med Symrise-logotypen.

En bit från laboratoriet har anställda en annan viktig uppgift: De pressar ut saften från en stor mängd lökar för att till exempel göra lökextrakt. De använda filterdukarna ska sedan tvättas. Eftersom det inte är ovanligt att man har tio kilo tunga filterdukar krävs en trumma som rymmer så mycket tvätt. Trumman på en professionell produkt från Miele kan fyllas med en maximal vikt på 18 kg. Detta gör tvättmaskinen betydligt större än produkterna i laboratorierna – och därmed perfekta för användning i dessa tjänster.

Behöver du individuell rådgivning?

Allt från samma källa – detta krav uppfyller Miele Professional från tvätteriet till laboratorietekniken. Vi erbjuder skräddarsydda systemlösningar som in i minsta detalj är anpassade efter dina behov.

Ta reda på mer om liknande branscher

Du hittar även vår expertis i andra referensobjekt