Dr. Oetker
Pizza och müsli, puddingpulver och bakblandningar: Dr. Oetker grundades för drygt 130 år sedan i Bielefeld och är idag ett av de ledande varumärkena inom den tyska livsmedelsindustrin. Familjeföretagets stora sortiment faller många i smaken – både i Tyskland och resten av världen.
För att Dr. Oetkers produkter håller vad de lovar på förpackningen testas varje enskild ingrediens. I laboratorier inom företagets egna forsknings- och utvecklingscentum i Bielefeld finfördelar personalen råvarorna och extraherar dem med lösningsmedel – från ost till färsk peperoni.Ett steg som visar på ingrediensernas kvalitet och är en del av utgångsmaterialet för produktionen.När de anställda genomför sina test behöver de framför allt spatlar, bägare och pipetter av glas. För att få säkra analysresultat är det av högsta betydelse att inga rester finns kvar på laboratorieglasen efter diskning.Detta har Mieles laboratoriediskmaskiner säkerställt i drygt tre år. Det finns två stycken vardera i tre områden.
Mieles maskiner för inbyggnad under bänk PG 8583 och PG 8593 har många fördelar: Vattentrycket är högre än hos föregående generation. Det finns också mer plats. För pipetter finns det två moduler och – beroende på deras längd – även en överkorg med glasbägare. Spatlar kommer i en sluten låda som ursprungligen utvecklades för tandläkarinstrumet. Några praktiska funktioner är de nya, lätta korgarna och användningen av favoritprogrammen “Injektor Plus”, “Pipetter” och “Universal”, som startas med ett knapptryck. Den kortaste programtiden är 38 minuter, vilket är perfekt för laboratorieprocesser med tidspress. Glas och andra arbetsverktyg behöver snabbt vara redo för användning igen när nästa välfyllda låda med texten “råvara” står och väntar vid laboratoriets ingångsdörr.
Ta reda på mer om liknande branscher
Upptäck fler av våra kundreferenser