StartsidaBranscherRidsport Helen Langehanenberg

Dressyrstallet Langehanenberg

Bakom varje medalj och varje pokal som tillhör Helen Langehanenberg ligger ett hårt arbete – och ett engagerat team som står bakom den internationellt framgångsrika dressyrryttaren. Nio anställda sköter och tränar runt 50 hästar i en stor anläggning i Billerbeck i Münsterland. Från stallgården kommer man till ett rum där en ny professionell Miele-tvättmaskin och en passande torktumlare säkerställer rena svettäcken, kappor och bandage.

En häst står i en paddock. Vintertäcket är smutsigt.

Med 14 medaljer från internationella tävlingar och de olympiska spelen är Helen Langehanenberg en framgångsrik ryttare sedan 20 år. Halvtimmeslånga träningspass under vilka såväl hästen som ryttaren blir svettiga är en del av hästträningen och förberedelserna inför tävling. Förutom svettpartiklar bildas det mycket smuts – något som inte går att undvika vid utomhussporter.

Skåpen i sadelkammaren är fullproppade med kappor och bandage.

Varje dag måste cirka 20 sadelunderlägg tvättas – och är det dags för turnering så kan mängden dubbleras före och efter tävlingen. Nu har arbetet för anläggningens anställda reducerats avsevärt. Tidigare använde man hushållstvättmaskiner från Miele som rymde högst två kappor per gång och behövde plockas i- och ur minst tio gånger per dag. Den professionella tvättmaskinen från modellserien “Benchmark” klarar mer än det dubbla och används bara hälften så ofta. Dessutom rymmer den skrymmande vinter- och svettäcken, som tidigare transporterades till en extern verksamhet för tvätt och torkning. Kostnader som man nu slipper..

Helen Langehanenberg visar sina anställda den nya tvättmaskinen från Miele Professional.

Med en trumma som har kapacitet för en tvättmängd på 12 kg och öppningar i bakväggen är Performance Plus-tvättmaskinen PWM 912 förberedd för ursköljning av grov smuts. Tre specialprogram för hästtäcken är anpassade för olika materialegenskaper och impregnerar ridsportstextilierna vid behov. Torktumlaren har samma kapacitet.

Behöver du rådgivning?

Allt från samma källa – detta krav uppfyller Miele Professional från tvätteriet till laboratorietekniken. Vi erbjuder skräddarsydda systemlösningar som in i minsta detalj är anpassade efter dina behov.

Ta reda på mer om liknande branscher

Upptäck fler av våra kundreferenser