Äldreboenden och vårdhem

MIELES SYSTEMKONCEPT FÖR TVÄTT, DISK OCH DESINFEKTION

Tillsammans med dig går vi igenom alla steg i när det gäller att planera nytt eller förändra något – ekonomiska beräkningar, byggplanering, integrera flera produkter samt montering och service.

På äldreboenden och vårdhem finns många utmaningar inom olika områden. Klicka på länken för att för att läsa mer om de olika användningsområdena.

Hero Image Nursing Homes

Baserat på lång erfarenhet har Miele Professional utvecklat tvätt-, diskmaskiner diskdesinfektorer med program som klarar av kritisk smuts och kontaminationer. Det bekräftar oberoende institut som wfk – Cleaning Technology, som regelbundet kontrollerar våra maskiner.

 

Miele lösningar för äldreboenden

Central tvättstuga

Tvätt av kläder handlar om så mycket mer än att bara få den ren. Många upplever det som mycket omtänksamt att få en omsorgsfullt struken blus eller en mjuk stickad tröja i sina händer.

Men kläder i olika material är inte den största utmaningen. Varje dag gäller det att klara av en stor mängd sängkläder, handdukar och städmaterial – samtidigt som den kan vara väldigt smutsig.

Miele Professional har både pålitliga och effektiva tvättmaskiner för alla typer av behov.

Förutom frontmatade tvättmaskiner finns barriärtvättmaskiner – du plockar i tvätt från den orena sidan och plockar ur den från den rena sidan. I kombination med desinfektionsprogrammen uppfylls hygienstandars enligt VAH och RKI.

För att komplettera finns även manglar, stryksystem och torkskåp.

Miele lösningar för äldreboenden

Fastighetsskötsel

På ett äldreboende går många människor in och ut och det ställer höga krav på rengöringen.

Med Miele Professional fortsätter entréer, hallar och rum vara klanderfria.

Det är lätt hänt att ett glas spills ut och golvet blir halt. För sådana tillfällen finns serien MOPSTAR som har utvecklats speciellt för rengöring och preparering av moppar och städtrasor.

Efter programstart centrifugeras textilierna med en patenterad process. Det tar bort grövre smuts och även smutsigt vatten. Efter detta följer tvättfasen där tvättmedel eller desinfektionsmedel tillförs i ett enda steg vilket spar värdefull tid.

 

 

Miele lösningar för äldreboenden

Central disk

Miele Professional ser till att det alltid finns rent porslin.

Strålande rent porslin och glänsande glas är så viktigt för en trivsam måltid.

Att alltid ha högsta hygien är lika viktigt på äldreboenden och servicehus som på platser där människor med sämre hälsa bor. Tankdiskmaskinen fyller verkligen sin funktion när det gäller att få undan stora mängder disk på kort tid.

Disken är snabbt klar. Med program på bara 55 sekunder är porslinet snabbt klart att användas igen. Alltid perfekta resultat med anpassade rengöringsmedel – i sann Miele kvalitet.

Miele lösningar för äldreboenden

Avdelningskök

I avdelningsköket plockas maten iordning och blir även en plats för gemenskap för de boende.

Professionella diskmaskiner ser till att hålla mängden smutsig disk nere och att det alltid finns rent porslin.

Användningen av maskinerna är enkel så att även de boende ska kunna använda dem.

Dessutom blir det lätt för alla att ta del i köket – genom att till exempel förbereda maten eller att baka tillsammans.

Köket blir inte bara en plats som är förbehållet mat och bakning utan även en plats att fira till exempel födelsedagar på eller göra andra aktiviteter.

Hygiendiskmaskiner med färskvattensystem gör att disken snabbt och hygieniskt blir klar – pålitligt och säkert för både boende och personal.

 

 

Miele lösningar för äldreboenden

Hållbarhet

I Mieles företagsfilosofi har hållbarhet ur miljösynpunkt länge varit en viktig aspekt.

Mieles hållbarhetsstrategi har några grundstenar: integritet, ansvar gentemot både människor och miljö, kontinuitet och inte minst kvalitet.

Förutom funktionalitet står även användningsområdet i fokus för Mieles ingenjörer. Det finns till exempel ett alternativ till uppvärmning av elektroniken för torktumlare med värmepump. Andra torktumlare kan drivas med varmluften de avger eller via fjärrvärme och sparar upp till 90 % energi. Självklart värms även vattnet i tvättmaskinerna upp på detta sätt.

Hållbar och omhändertagen tvätt är inte bara utmärkande för ett boende utan bidrar även till att människorna som bor där känner sig omhändertagna samtidigt som man tänker både på miljön och ekonomin. Tack vare ett genomtänkt 360°-system.

Läs mer här om vårt hållbarhetstänk
Miele lösningar för äldreboenden

Självservice

Vika tvätt, plocka in disk eller bara koka kaffe – den som bor på ett boende vill kunna göra så mycket som möjligt själv, precis som hemma. Det försöker vi hjälpa till med genom våra användarvänliga maskiner.

Miele Professional försöker tillgodose dessa önskemål. Tack vare våra lättanvända touch-displayer på tvättmaskiner, torktumlare och diskmaskiner uppfyller vi de boendes önskan om att kunna använda dem själva.

Utöver det har Miele Professional tagit fram en ny generation maskiner, Little Giants, som passar dessa inrättningar perfekt. Tack vare den robusta tekniken finns det så korta program som från 49 minuter för tvätt och 36 minuter för torktumling.

Little Giants tvättmaskin PVM 507 Hygiene har en ny typ av styrning mer flerspråkig display i klartext. Programvredet är lätt och säkert att använda och dessutom kan tvättmaskiner och torktumlare utrustas med betalsystem. Tack vare det kan boende ta hand om sin egna tvätt om de vill.

 

 

Miele lösningar för äldreboenden

Sköljrum

På äldreboenden och vårdhem finns det många instrument som måste rengöras noggrant. Med en diskdesinfektor och spoldesinfektorer blir alla saxar, peanger, pincetter, rondskålar, inhalatorer och instrument för till exempel öronundersökningar hygieniskt rengjorda efter varje användning.


Med spoldesinfektorn avlägsnas all smuts från bäcken och urinflaskor oavsett om de är gjorda av rostfritt stål eller plast grundligt