Om oss

StartsidaOm oss

Om oss

Med högsta kvalitet som ledstjärna lever vi vårt motto "Immer besser". Som en av få tillverkare testar vi våra produkter för att hålla upp till 30.000 drifttimmar. I över 122 år har vår drivkraft varit att utveckla de bästa lösningarna för våra kunder, så att våra kunder i sin tur kan leverera bästa resultat till sina kunder.

Bra skäl att välja Miele Professional

Kvalitet som man kan lita på

Miele Professionals produkter utvecklas av våra egna ingenjörer och tillverkas i egna fabriker i Tyskland och Europa. För oss innebär “German Engineering” att vi inte lämnar något åt slumpen. Vi lägger ner mycket arbete även på de små men ack så viktiga detaljerna.

Allt detta gör att vi kan leverera branschens längsta livslängd och 100 % kvalitet.

 

Att välja kvalitet brukar löna sig

Att välja Miele Professional är en investering som lönar sig. Detta blir extra tydligt om man ser till produkternas totala livslängd. Lång livslängd, låg vatten- och energiförbrukning i kombination med smidiga arbetsprocesser lägger grunden för en lönsam verksamhet.

 

Prestanda

Oavsett vilka krav som ställs så övertygar våra robusta produkter genom sin funktion och hållbarhet. Varje enskild produkt genomgår en slutlig testomgång och först när alla test är godkända, är produkten redo för användning i praktiken. De arbetar tålmodigt i bakgrunden så att kunderna kan koncentrera sig på sin kärnverksamhet.

 

Ergonomi

Miele Professionals produkter är utvecklade för att kunna anpassas till vitt skilda verksamheter. Alla parametrar i tvätt- och diskprocesserna kan programmeras för att skapa skräddarsydda program. Anpassad arbetshöjd, genomtänkta arbetsmoment och användarvänliga displayer är några exempel på hur rätt val av produkter kan skapa både säkra och effektiva arbetsmiljöer.

 

Service

Vår service börjar redan innan produkterna levereras. Med rätt behovsanalys, payoff-kalkyl och projektplanering. Tillsammans med våra kunder utformar vi individuella lösningar för olika verksamhetsbehov. Vår servicepersonal finns alltid här för våra kunder. Vi erbjuder förebyggande service genom anpassade serviceprogram med serviceavtal. Inspektion, underhåll och reparation bidrar till säkra arbetsprocesser och att produkterna bibehåller sitt värde. Om något ändå skulle hända kan vi snabbt reagera tack vare Miele Professionals rikstäckande servicenätverk bestående av såväl egna tekniker som auktoriserade servicepartners.

Filosofi

Miele Professional koncentrerar sig på tillverkning av produkter för användning inom professionell disk och tvätt, samt, laboratorie-, dental- och medicinutrustning. Överallt där man efterfrågar hållbara kvalitetsprodukter med hög rengöringseffekt och höga hygienkrav är Miele Professional det naturliga valet.

Historik

I mer än 90 år har de professionella produkterna varit en framgångshistoria för Miele. Först utvecklade vi våra tvättmaskiner, sedan tillkom våra diskmaskiner och på 1960-talet kom medicinutrustningen. Sedan år 2000 har Miele Professional gått från att vara en ren produkttillverkare till att kunna erbjuda kompletta systemlösningar för den professionella användaren.

Företagsledning

Globalt leds Miele Professional av Dr Christian Kluge.

Den svenska verksamheten inom Miele Professional leds av Johan Augustsson.

Företagsutveckling

Under 2021 omsatte Miele 52 miljarder. kronor globalt. Tillväxten under 2021 låg på 7,5 procent. Tyskland stod för cirka 40 procent av omsättningen. Antal anställda uppgår till cirka 22000 personer runtom i världen, varav 11400 i Tyskland.

Hållbarhet

Hållbar utveckling är något som ligger djupt i våra rötter och något som varit en viktig del i vår framgång hittills. Miele är medlem i FN:s-hållbarhetsinitiativ Global Compact och har undertecknat Diversity Charter. Vart annat år publicerar Miele en hållbarhetsredovisning.