Hjälp förDisk

Diskprogrammet tar mycket längre

Diskprogrammet tar mycket längre. Felmeddelanden avseende AutoDos-systemet visas och/eller så har programtiden förlängts med 2 timmar. Det kan hända att diskresultatet inte är optimalt på grund av att inget diskmedel har doserats. Funktionen AutoDos avaktiveras i detta fall automatiskt under programförloppet.

Maskinen diskar med reklammaterial.

Reklammaterialet har inte tagits ut.
Ingen PowerDisk har satts in. Eventuellt beror detta på antagandet att reklammaterialet är den riktiga PowerDisk-enheten.
AutoDos har aktiverats.

Ta ut reklammaterialet.

Lägg in en PowerDisk-enhet.

Låt programmet gå, inklusive de ytterligare två timmarna.

En PowerDisk-enhet med endast cirka 1 g pulver har satts in på nytt med antagandet att den kvarvarande mängden diskmedel räcker för nästa diskning.

Det finns alltid kvar en lite mängd pulver i PowerDisk-enheten.

Byt ut PowerDisk-enheten i god tid.

Låt programmet gå, inklusive de ytterligare två timmarna.

Utsläppsöppningen för dosering av PowerDisk i diskkammaren saknas.

Sätt tillbaka diskmedelskanalen igen.

Låt programmet gå, inklusive de ytterligare två timmarna.

Vippspaken på PowerDisk-enhetens hållare sitter fast.

Detta gör att maskinen permanent identifierar läget “PowerDisk insatt”, trots att ingen PowerDisk har satts in.

AutoDos väljs inte automatiskt bort när luckan stängs.

Lossa vippspaken, se bild.

Låt programmet gå, inklusive de ytterligare två timmarna.

En tom patron identifieras inte.

Den senaste doseringen från doseringsreserven levererar fortfarande en signal, men en tom patron identifieras inte och programmet avslutas utan fel.

I nästa program visas Problem vid AutoDos i displayen.

Byt ut PowerDisk-enheten.

Låt programmet gå, inklusive de ytterligare två timmarna.

Förtida programavbrott i kombination med förinställt standbyläge.

PowerDisk-enheten har doserats tom i det program som senast kördes. Den tomma nivån är korrekt registrerad.

Om programmet sedan avbryts manuellt (till exempel med AutoOpen), så väljs inte AutoDos bort automatiskt.

Om disken plockas ur maskinen direkt, smutsig disk sätts in och maskinen slås på, så visas inte nivån tom före nästa programförlopp, trots att PowerDisk-enheten är tom.

Efter programstart visar displayen Problem vid AutoDos.

Byt ut PowerDisk-enheten när den är tom.

Låt programmet gå, inklusive de ytterligare två timmarna.

Blockering av utsläppsöppningen eller spolarmen

Rengör utsläppsöppningen.

Rengör spolarmarna.

Låt programmet gå, inklusive de ytterligare två timmarna.

Ytterligare media