Om du inte skulle vara nöjd med hur dina livsmedel blir vid förvaringen (om de exempelvis redan efter kort förvaringstid verkar vissna och skrumpna), tänk då på:
Att bara förvara färska livsmedel. Hur färska livsmedlen är när du lägger in dem i skåpet avgör hur länge de också håller sig färska.
Rengör facket innan du lägger in maten.
Låt väldigt fuktiga livsmedel droppa av innan du lägger in dem.
Placera de livsmedel som ska förvaras på en plats med rätt inställning (luftfuktighet och temperatur).
En höjd luftfuktighet uppnås direkt av de livsmedel som förvaras. Ju mer livsmedel som lagras i lådan desto högre fuktighet. Om luftfuktigheten är för hög och en stor mängd fukt samlas, välj en inställning med lägre luftfuktighet. Torka bort kondensvattnet med en trasa. Sätt vid behov in ett galler eller liknande så att överflödig fukt kan sippra ner.
Om luftfuktigheten är för låg och livsmedlen snabbt blir dåliga, välj en inställning med högre luftfuktighet. Om facket inte är särskilt fyllt med livsmedel kan luftfuktigheten vara för låg. Förpacka livsmedel i lufttäta påsar/förpackningar om endast några få livsmedel ligger i lådan.
Om temperaturen i PerfectFresh Pro/MasterFresh Pro-lådan är för hög eller för låg, justera temperaturen. Om det bildas iskristaller på botten av lådan för torr förvaring, så måste temperaturen höjas eftersom livsmedlen annars kan bli kylskadade.
Förvara frukt och grönsaker utan förpackning.
Förvara frukt och grönsaker som är uppskurna i stängda och lufttäta förpackningar.
Förvara inte kylkänsliga livsmedel i PerfectFresh/MasterFresh Pro-lådan.