SökHitta Butik
Hjälp för

Kyla

Kyla

Förvara livsmedel rätt i kylskåpet/kylzonen

Optimal temperatur i kylskåpet/kylzonen

Att temperaturen är rätt inställd är mycket viktigt för livsmedlens hållbarhet. En sjunkande temperatur gör att mikroorganismerna förökar sig långsammare. Livsmedlen får längre hållbarhet. I kyldelen rekommenderar vi en kyltemperatur på 4 °C.

Temperaturen i kylskåpet/kylszonen ökar:

  • ju oftare dörren öppnas och ju längre tid den står öppen

  • ju mer livsmedel som läggs in

  • ju varmare livsmedlen som läggs in är

  • ju högre skåpets omgivande rumstemperatur är. Beroende på skåpets klimatklass får vissa fastställda rumstemperaturer inte över- eller underskridas.

Längre hållbarhet för livsmedel

Den viktigaste förutsättningen för att livsmedlen ska kunna förvaras länge är att de är färska när de börjar förvaras.
Kontrollera bäst före-datumet och att du har rätt förvaringstemperatur (allmänt gäller: ju kallare inställd temperatur, desto längre håller sig livsmedlet).
Kylkedjan ska helst inte brytas, till exempel när maten transporteras i en varm bil.

Förvara inte dessa livsmedel i kylskåpet/kylzonen

Inte alla livsmedel är lämpade för förvaring i temperaturer under 5 °C eftersom de är känsliga mot kyla.

Exempel på livsmedel som är känsliga mot kyla:

  • ananas, avokado, banan, granatäpple, mango, melon, papaya, passionsfrukt, citrusfrukter (som till exempel citroner, apelsiner, mandariner och grapefrukt),

  • frukt som ska mogna,

  • aubergine, gurka, potatis, paprika, tomat och zucchini,

  • hårdost (som till exempel parmesan).

Bruksanvisning

Bruksanvisning

Här hittar du bruksanvisningar.
Läs mer
Boka tekniker

Boka tekniker

Du får också gärna höra av dig online eller per teleon
Boka ett besök
Kontaktformular

Kontaktformular

Beskriv ditt ärende i vårt kontaktformulär. Mieles kundtjänst kommer höra av sig inom kort.
Till kontaktformulär