Ångad torsk med brynt smör, räkor, pepparrot och pressad potatis

-IngredienserRecept av Jessica Frej

800 g potatis, gärna mjölig
600 g torskrygg
4 ägg
2 dl gröna ärtor, frysta
100 g smör
1 bit pepparrot
2 dl nyskalade räkor
1 dl hackad färsk dill
Citron
Salt
Typ av maträtt

Huvudrätt

Tillagning

Kombiångugn

Ångugn

Huvudingrediens

Fisk

Recept för

4 personer

Tillagning1. Salta torsken med ½ tsk salt. Ställ in en menytillagning på ugnen för potatis, torsk och ägg.

2. Följ anvisningarna. Ärtorna kan ångas samtidigt som äggen, i samma kärl.

3. Bryn smöret i en kastrull. Ta ut torsk, potatis och ägg. Skala och hacka äggen. Blanda ägghack, räkor och dill.

4. Pressa potatisen. Riv pepparroten. Klyfta citronen.

5. Servera torsken med pressad potatis, pepparrot, citronklyfta och räkblandningen.