Ljummen morotssallad toppad med chèvre och solroskärnor

-IngredienserRecept av Jessica Frej

300 g snacksmorötter
½ tsk salt
2 msk smör
2 kvistar basilika
1 klyfta vitlök
½ citron

Till servering:
1 dl pumpakärnor
1 påse ruccola á 60 g
100 g chèvre
Saft från ½ citron
2 msk olivolja
Nymalen svartpeppar
Typ av maträtt

Förrätt

Sallad

Tillagning

Ångugn

Vakuumförpackare

Huvudingrediens

Grönsaker

Vegetariskt

Recept för

4 personer

Tillagning1. Lägg morötter, salt, smör, basilika, vitlök och skal av citronen i en vakuumpåse. Vakuumförpacka påsen på läge 2.

2. Ånga morötterna i 100 grader i 10 minuter. Lägg morötterna på en tallrik. Plocka bort basilika, vitlök och citronskal.

3. Pressa över citronsaften, och blanda med händerna ner ruccola. Smula över chèvre och pumpakärnor, dra över svartpeppar och ringla över olivolja.

4. Servera direkt som förrätt eller lunch.