Kycklingköttbullar med röd currysås och nudlar

-IngredienserRecept av Jessica Frej

500 g kycklingfärs
1 msk lökpulver
1/2 dl ströbröd
1 tsk salt
1/2 dl vispgrädde
Rikligt med smör att steka i

Såsen
1 gul lök
1 bit ingefära
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
2 msk röd currypaste
1 burk kokosmjölk
Typ av maträtt

Huvudrätt

Tillagning

Häll

Huvudingrediens

Fågel: Kyckling

Recept för

4 personer

Tillagning1. Blanda färsen med kryddorna och vispgrädde. Blöt händerna och forma till bollar.

2. Stek köttbullarna i rikligt med smör, viktigt att de blir helt genomstekta. Medan köttbullarna steks, gör såsen.

3. Hacka lök, ingefära och vitlök. Fräs det i olja i en kastrull. Addera curryn och fräs den med. Häll på kokosmjölk och låt det hela koka ihop 3-5 minuter.

4. Servera med exempelvis kokta risnudlar, jordnötter, thaibasilika och lime.