Krämig risotto med gröna ärtor sousvide med örter, citron och vin

-IngredienserRecept av Jessica Frej

Risotton
2 banan schalottenlökar
2 selleristjälkar
2 vitlöksklyftor
½ dl grädde
2 krm salt
2 krm svartpeppar
2 msk grönsaksfond
4 dl risottoris
8 dl vatten
1 dl vitt vin
2, 5 dl riven parmesan (rörs i efter tillagning)

Tillbehör
6 dl gröna ärtor halvtinade
1 blandade örter, basilika, timjan, salvia
2–3 msk smör
2 krm salt
2 krm svartpeppar
1 citron

Riven parmesan och smakrik olivolja till servering
färsk timjan
Typ av maträtt

Förrätt

Huvudrätt

Tillagning

Ångugn

Vakuumförpackare

Huvudingrediens

Grönsaker

Ris

Vegetariskt

Recept för

4 personer

Tillagning1. Skiva lök, selleri och vitlök och lägg i ett tillagningskärl (man kan fräsa lök & vitlök några minuter i en panna i olja innan men det är inte måste) Häll i vatten, buljong och ris.

2. Lägg ärtor, örter, smör, salt, peppar och citronzest i en vakuumpåse och förslut den.

3. Slå på risottoprogram + gröna ärtor så al dente du vill ha dem och följ anvisningarna.

4. Ta ut risotton och rör ner riven parmesan.

5. Lägg risotton i djupa tallrikar och riv över lite extra parmesan.

6. Placera ärtorna i mitten och ringla över olivolja och pressa över citron. Servera genast.

7. Servera med parmesan och ringla över generöst med olivolja.
TillagningstipsTips- du behöver inte vakuumpacka ärtorna, går bra att lägga i ett ohålat tillagningskärl och ånga bara.
Tips- gör enkelt en matigare meny genom att lägga till lax eller kyckling i programmet som du sen också toppar risotton med.