Hästsport

Lösningar för Hästsport

Tvätt av sadel- och hästtäcken

Enkel hantering av viktiga textilier

Systemlösningar för de mest olikartade material och användningsområden har gjort Miele Professional till innovativ marknadsledare inom textilvård. Vi har utvecklat en lösning för hästsport. God hygien är viktigt för hästars välbefinnande och tvätten av textilier som kommer i kontakt med hästarna är en viktig del av den totala hygienen. Efter fysisk ansträngning är hästtextilier oftast mycket svettiga. Svetten blandas med damm och smuts vilken torkar in. Textilier som innehåller ackumulerad smuts får sämre funktion och kan leda till skavsår och sadel-knutor.
Renlighet är dessutom en viktig förutsättning för att hästarna i stallet ska hålla sig friska. Överallt där hästen svettas kan det uppstå hudsvamp. En regelbunden tvätt leder till att både värde och funktion hos dyra täcken behålls och är ett verksamt hygienskydd mot sjukdomar. En egen tvättstuga i stallet har flera avgörande fördelar: Korta arbetsvägar, rengöring av täcken inom ramen för det dagliga arbetet, mindre antal täcken behövs och lukten reduceras.

Mera om ”Tvätt av sadel- och hästtäcken”

Referenser

Elithemvist för speciella hästar

Ett liv för ridsporten: Det framgångsrika företaget kompletteras av många priser som vunnits inom ridsporten – ägarna hör till världseliten i banridning. Bara under år 2005 blev Meredith Michaels-Beerbaum segrare i världscupen i Las Vegas, Europamästare (lag) och Rider of the Year, hon vann Stora priset i Aachen och mediapriset Bambi.

Mera om ”Elithemvist för speciella hästar”