StartsidaBranscherAl Salam Köln

Restaurang Al Salam i Köln

I över 30 år har restaurang Al Salam i Köln serverat en blandning av traditionella och moderna kulinariska specialiteter från närområdet och Mellanöstern. Där gästerna njuter av specialiteter från grillen och många olika mezerätter (smårätter) arbetar nu tre luftrenare från Miele, experten på hushållsprodukter och hygien, för ett säkert och förbättrat rumsklimat.

Al Salam visas utifrån. Det är mörkt och byggnaden är upplyst.

Varje kväll serverar Al Salam upp till 110 gäster på sina två våningar med traditionell arkitektur och autentisk inredning. Maten kommer från de levantiska länderna kring Medelhavet – det vill säga Palestina, Jordanien, Syrien och Libanon. Restaurang Al Salam öppnades år 1986 i Kölns innerstad och drivs idag av den andra generationen av bröderna Ahmad och Mohammad Nazzal.

En Miele AirControl står i en restaurang mellan dukade bord och stolar.

För att gästerna skulle kunna njuta under pandemin, och även därefter, använder restaurangägarna sedan slutet av år 2021 tre Miele AirControl-luftrenare. Trots att det hade räckt med två luftrenare för vardera 80 kvadratmeter för den totala ytan på 160 kvadratmeter, har Al Salam på Mieles inrdådan även en tredje luftrenare för 200 kvadratmeters rumsyta – som en extra säkerhetsåtgärd. Anledningen till detta är den gamla byggnadens höga tak. Med sina tre modellvarianter för rumsstorlekar på upp till 45, 80 eller 200 kvadratsmeter finns det en passande modell för varje rumsstorlek. Beroende på användningsområde kan produkterna desutom kombineras med varandra. Med en effekt på upp till 3000 kubikmeter luft per timme (modellberoende) cirkulerar och filtreras all inomhusluft upp till sex gånger per timme.

Miele AirContol är placerad bredvid en trappa. Runt omkring syns dukade bord i restaurangen

Anledningen till att Al Salam har valt Miele AirControl är att bröderna sedan tidigare har bra erfarenheter av Mieles hushållsprodukter: “Vi har länge och väl undersökt vilka produkter som passar bäst för våra behov. Slutligen bestämde vi oss för att fortsätta med Miele eftersom det passar bäst in i vårt kvalitetskoncept.”

Behöver du rådgivning?

Vill du ha perfekta rengöringsresultat i din restaurangverksamhet? Vi har den optimala systemlösningen med allt från tvättmaskin till diskmaskin!

Ta reda på mer om liknande branscher

Upptäck fler av våra kundreferenser