Praktiska tips om matlagning

Det är roligt att laga mat! Särskilt när tekniken fungerar och produkterna är av högsta kvalitet. Under den här rubriken hittar du allt som gör matlagning enklare och roligare: Utförlig livsmedelskunskap och nyttigt ABC om kryddörter, praktiska kostråd, internationella klassiker i köket och tips om barnmat för de allra minsta och för litet större barn.

Kryddörternas ABC

Kryddörter ger den sista perfekta touchen till din maträtt

Det går helt enkelt inte att tänka sig ett kök och en matlagning utan dem. Vare sig du odlar själv och handlar i din butik – färska kryddor smakar bäst och ger extra finess åt varje rätt!
Här hittar du sådant som är värt att veta och får intressanta tips.
Mycket nöje med letande och matlagning!

Till Kryddörternas ABC
Christian Jung/Adobe Stock

Kostråd

Är vitt mjöl verkligen lika onyttigt som man säger? Kan bitterämnen hjälpa mig att hålla vikten? Varför är fibrer bra för kroppen? Vad ska jag ta mig till när mitt barn säger ”inte gott” varje gång vi ska äta? Och varför äter trötta människor mer än utsövda? Våra experters kostråd visar dig hur enkelt det är att äta nyttigt och att det samtidigt kan smaka väldigt gott.

Till kostråden
teen00000 - stock.adobe.com

Livsmedelskunskap

Vad skiljer sötpotatis från annan potatis? Varför måste man koka gröna bönor? Vad kan man laga med papaya? Vad är det för skillnad mellan bläckfisk och calamari? Varför är marockansk arganolja särskilt värdefull? I våra avsnitt om livsmedelskunskap går vi till botten med livsmedlen, förklarar var de kommer ifrån och hur man tillagar dem. Praktiska exempel finns förstås.

Till livsmedelskunskap
Adobe Stock

Mat för spädbarn och småbarn

Du kan laga hälsosam mat för ditt spädbarn eller småbarn med en ångugn från Miele.

Att äntligen växa upp och få upptäcka världen! Det som lägger grunden för framtiden är kärlek, aktivitet och en balanserad kost under det första levnadsåret. Och naturligtvis ska barnets mat smaka gott, vara varierad och hälsosam.

Läs mer