Modetrender

Det finns knappt någon värld som snurrar så snabbt som modekarusellen. Det som betraktas som smaklöst idag kan vara morgondagens mode – och omvänt. Trendsättare, modejournalister, stilkännare, kändisar, bloggare och modeskapare runtom i världen visar vad som är inne och vad man helst ska låta bli. Peter-Pan-krage, etnisk look, djurmönster eller den lilla svarta trots allt? För att du inte ska förlora överblicken i modedjungeln letar vi upp internationella trender åt dig. Men den viktigaste regeln är och förblir ändå: Ta på dig det som du tycker om!

Daniele Oberrauch/imaxtree.com, Andrea Adriani/imaxtree.com

Rosa är inne

Under de närmsta månaderna kommer alla vågade att ha på sig en och samma (starka) färg från topp till tå. Förutom rosa finns det kompletta outfits i lila, Yves Klein-blått samt lysande orange och gula nyanser. Det är viktigt att först ta reda på vilken färg som passar din hudton. Det är dock inte säkert att det är din favoritnyans …

Daniele Oberrauch/imaxtree.com, Mauricio Santana/Getty Images

Sportigt är chict

Självklart behöver du bekväma och funktionella kläder när du sportar och tränar. När en modedesigner låter sig inspireras av dessa egenskaper brukar det kännas bra att ha på sig kreationerna. Givetvis måste plaggen ha en snygg design och rätt skärning samt tillverkas i högkvalitativa material. Vad kallas nu denna modetrend? Ett välkänt modemagasin kallar stilen för ”athleisure” (athletic plus leisure, dvs. en sportig fritidsklädsel).

Peter White/Getty Images, Catwalking/Getty Images

Alla kan vara sig själva

Återigen riktas modets blickar mot Japan. Den omisskännliga looken innefattar t.ex. tvådelade ensembler av utsökt kvalitet i mycket ledig stil som påminner om den traditionella japanska fritidsdräkten, fint rynkade material à la Issey Miyake och djärva kombinationer av material och skärningar.

Asos

Likt en trädgård om sommaren

Frodiga blommönster – helst mot en svart och vinröd bakgrund – pryder klänningar, tröjor, kjolar, väskor och till och med stövlar och högklackade skor. De som gillar den mjukare och mer romantiska stilen kan välja vackra himmelska fågelmotiv som ger en charmig touch, särskilt på långa klänningar och kjolar.

Asos

Varats lätthet

Kläder i neutrala toner är en klassiker som ofta konkurrerar med den lilla svarta. Blek och annorlunda är rätt även nästa säsong. Den modemedvetna kvinnan måste dock ha några saker i åtanke när hon stylar sin outfit, annars riskerar hon att se trist ut. Den neutrala looken kan varieras mer än du tror. Obs! Det som passar bäst ihop med neutrala toner är ... neutrala toner! Det är bara att kombinera olika neutrala toner eller komplettera din look med en puderrosa nyans. En blandning av olika tyger gör klädseln intressant, kombinera t.ex. tjock ull med tunn chiffong. Böljande tyger ser alltid elegant ut.

Fotolia

Längtan efter komfort

Trämöbler, handgjorda accessoarer, varma färger och textilier med skön känsla, mjukt stoppade fåtöljer, generösa soffor, så många kuddar som möjligt och gärna något stickat: ett vardagsrum som inreds på det här sättet utstrålar personlighet och är härligt mysigt. En plats där du kan verkligen kan trivas.