Kulinariska trender

Mat och dryck knyter samman – människor, nationer och generationer. Mat och dryck är kultur och kommunikation, ett fascinerande samspel mellan tradition och trend. Under rubriken ”à la carte” presenterar vi nyheter, information och spännande fakta runt temat mat och dryck, matlagning och måltider.

Tunedin - stock.adobe.com

Vad finns det för nyheter?

Vad händer inom gourmetmatlagningen? Vilka kulinariska trender dominerar i världens storstäder? Internationella elitkockar lägger allt större vikt vid livsmedlens lokala ursprung Stjärnrestauranger upptäcker det vegetariska köket. Välbryggt och dyrt öl för finsmakare erövrar marknaden. Under de senaste åren har det dykt upp en mängd nya ginmärken som tydligt skiljer sig från de traditionella sorterna. Det är bara fyra exempel på ”kulinariska trender” som vi har upptäckt och beskriver närmare. Vi håller oss framme!

Läs mer
Curioso Photography - stock.adobe.com

Berättelser om mat och dryck

Var kan man äta både gott och traditionellt i Singapore? Hur lagar man saltinbakad fisk i ugn? Vad ska man servera för en mysig kväll för två? Vad är det för speciellt med det portugisiska Vinho verde? Hur gick det till när Yellow-musikerns Dieter Meier blev en ekologisk vinbonde? Det är bara några av de spännande frågor vi svarar på i våra berättelser om mat och dryck.

Läs mer