Goda råd och materialkunskap

För ungefär hundra år sedan var tvätt fortfarande något man gjorde för hand. Men redan i början av 1900-talet utvecklades de första tvättmaskinerna för att underlätta husmödrarnas arbete. Sedan dess har Miele tagit fram många tekniska innovationer som blivit till milstolpar i textilvården.
Här får du intressant materialinformation, men också en mängd tips på hur du tar bort fläckar. Vi förklarar också skötselsymbolerna på dina textilier.
Vi vill att du alltid ska kunna glädja dig åt ren tvätt, fri från fläckar!

Textilier och textilvård

Säkert har det hänt att du står framför ett berg av tvätt och frågat dig själv vad som går att tvätta tillsammans och framför allt, hur det ska tvättas. Oftast gissar man rätt och det går bra, men ibland får man en trist överraskning. Favoritplaggen har krympt eller blivit missfärgade. Hur textilfibrerna är beskaffade är avgörande för hur de ska vårdas. Därför ska man hålla vissa grundregler i minnet. För att du i framtiden ska kunna starta ett tvättprogram utan att känna oro, kan du här läsa om de vanligaste textiltyperna och hur dessa ska vårdas.

Läs mer

Fläckborttagnings-ABC

Vilken skräck – en fläck! Lugn, det finns ingen anledning till panik. Tvättlexikonet innehåller värdefulla tips för fläckborttagning.
Här får du veta det som din mormor kanske kände till hela tiden, nämligen: hur du tar bort besvärliga fläckar med gott resultat. Vi kan förstås inte garantera att alla fläckar försvinner spårlöst, men vi lovar att alltid ha ett förslag till hands för att rädda dina kläder. Och så får kanske historien om den retsamma fläcken ett lyckligt slut trots allt.

Läs mer

Tvättsymboler

Hur ska dina kläder tvättas, torkas och strykas?
Vi förklarar de vanligaste tvättsymbolerna för textilier och kläder, så att du kan sköta dem på bästa sätt.

Läs mer