Fredrik Lindh

Kock och matinspiratör på Miele
Mieles kock Fredrik Lindh
  ”Mat ska byggas utav glädje och välj grönsakerna före proteinet” Fredrik Lindh
  Miele matlagningskvällar

  Boka en matlagningskväll med Fredrik och lär er mer om Mieles produkter samt få inspiration från råvaror och tekniker i köket.

  Detta är Fredrik Lindh, han är född i Landskrona och uppvuxen i Helsingborg med gymnasial utbildning från Rönnowska skolas hotell och restaurangprogram.

  Med mer än 21 års erfarenhet från restaurangbranschen och med meriten att ha fått jobba på krogar beströdda med eller utan stjärnor i guide Michelin; Operakällaren, F12, Pontus in the green house, restaurang 1900, Petri Pumpa i Lund, Sofiero slott och Fem små hus m.fl. Sedermera valt en bana som frilansande kock, kökschef, matstylist, restaurangkonsult och matkreatör med världen som arbetsplats i flera år.

  Fredrik har haft förmånen att få jobba med namn och krögare som Stefano Catenacci, Pontus Frithiof, Melker Andersson och Danyel Coyet m.fl. Han har även haft möjlighet att få vara med och starta och driva egna projekt och restauranger, restaurang Hälsingborg (i Stockholm), restaurang Champenoise, restaurang Epok och Cateringsthlm.in.

  Fredrik öppnade tillsammans med två kolleger sin första egna restaurang redan vid 24 års ålder och sedan dess varit mer eller mindre i egen regim med egna projekt inom restaurangvärlden.

  Projekten har haft goda recensioner i tidningar och tillhört toppskiktet bland Stockholms/Sveriges restaurangupplevelser.

  Nu finns han som medarbetare på Miele och ett nytt kapitel som kock och matinspiratör för Mieles köksprodukter och olika event väntar. Fredrik träffar du på våra matlagningskvällar.

  Läs mer och boka matlagningskväll