Miele

Kyle ConnaughtonUttrycka ögonblicket

Trots att han har tilldelats 3 Michelin-stjärnor är stjärnkocken Kyle Connaughton mycket jordnära. Han älskar trädgårdsodling, lagar mat för att han tycker om att glädja andra och har en oändlig fascination för det japanska köket. Att leva ett liv som alltid utmanar det som tidigare var möjligt innebär för honom att aldrig leva på gamla meriter.

“Livet är för kort för att stanna kvar i bekvämlighetszonen. Man ska alltid utmana sig själv.”
Kyle ConnaughtonStjärnkock med 3 Michelin-stjärnor

Som ägare och chefskock i restaurangen “Single Thread” i Sonoma County, Kaliornien ägnar sig Kyle åt sina ingredienser – från deras ursprung till presentationen på tallriken. På sin 2 hektar stora farm planterar han grönsaker som han skördar och sedan använder färska i sitt kök. På detta sätt tar han tillvara på ett ögonblick och ger sina gäster en kombination av här och nu.

Kalifornien möter Japan

“Vid servering och för ett detaljerat arbete i köket använder jag bara ätpinnar, eftersom jag gillar ätpinnarnas naturliga rytm, deras flöde. Jag använder generellt väldigt få, men mycket högkvalitativa köksredskap med hög funktion.”

Kyle upptäckte sin kärlek till japansk kultur redan i 9-årsåldern, då han regelbundet följde med sin pappa på affärsresor till den avlägsna ön. De åt ofta på japanska restauranger i Los Angeles och flög med jämna mellanrum tillbaka till Japan för att lära sig mer om landets mat och kultur. Med inspiration från dessa erfarenheter började Kyle sin karriär i japanska restauranger, gick på de bästa japanska kockskolorna och utbildade sig i Japan, innan han till sist flyttade till Hokkaido.

“Vi letar ständigt efter det stora, kreativa genombrottet – vad är innovativt? Vad kan vi skapa som ingen redan sett?”

Kyle och Azuma

Närheten såväl till naturen som till den japanska kulturen är två av anledningarna till varför Kyle och blomsterkonstnären Azuma Makoto hittade varandra direkt. “Det är så inspirerande för oss kockar att arbeta med andra konstnärer och konsthantverkare”, säger Kyle. “Det finns så många likheter mellan Azumas värld av blommor och vår värld av mat.”

Diskret elegans – arbete med kombiångugnen

Med inspiration av kombiångugnen har dessa två valt enkla ingredienser och skapat unika kreationer. Kyle har sammanställt olika grönsakssorter och kombinerat dem med en perfekt bit fisk med en medveten enkelhet. En genial, men mycket speciell maträtt.

Ta reda på mer om kombiångugnen

En sås av sidentofu, avokado och örter utgjorde grunden som kombinerade de olika grönsakssorterna och fisken med varandra. Kyle koncentrerade sig på en exakt tillagning av varje ingrediens och säkerställde på detta sätt att alla olika aromer var i perfekt harmoni med varandra.

Håll fast ögonblicket – arbeta med en induktionshäll med användning på hela ytan

“Det jag tycker är så fantastiskt med denna induktionshäll är att man kan göra så många olika saker på samma gång. Det har tidigare inte funnits någon teknik som möjliggjort att vi kockar kan röra oss med en sådan elegans och ett sådant flöde i köket – det är precis vad vi har letat efter”, förklarar Kyle. Resultatet är att man kan ta vara på ett ögonblick, det bästa som säsongen har att erbjuda, uppdelat på flera, mindre rätter. En kreation, i vilken man känner smaken av varje enskild arom och varje del är exakt tillagad och presenteras på ett vackert sätt.”

Ta reda på mer om induktionshällen

“Det finns ett japanskt begrepp som kallas “Kaizen” och som innebär en förändring till det bättre. Vi pratar varje dag hur vi verkligen kan ändra på något. Man får inte luta sig tillbaka, aldrig ge upp sin upptäckarglädje, inge nöja sig med att höra till genomsnittet och alltid försöka att nå nästa nivå.”