Dalad Kambhu

Världsmedborgare med kulinariskt uppdrag.

Med kulturella rötter i Thailand och framgångar inom restaurangbranschen i New York, är Dalad Kambhu en äkta inspiration. Efter en modellkarriär är hon nu en erkänd stjärnkock i Berlin. Med sin visionära stil ger hon det autentiska thaiköket en egen touch. Trots att hon inte har en traditionell utbildning i den kulinära konsten, har hon ändå fått den ultimata utmärkelsen en kock kan få – Michelin-stjärnan.

Detta lagar hon maten med

Avancerad matlagning

Dialogugn

Smart matlagning

Induktionshäll

Innovativa funktioner

Ugn

“Det borde vara flera kvinnor i denna position.”

Dalads Kambhu kommenterar att hon är den enda kvinnan som tilldelats en Michelin-stjärna år 2019.

Dalads historia

Hennes historia handlar inte om en modell som blir stjärnkock – det är Dalad tydlig med att betona. Den handlar mer om en kvinna som aldrig ger upp: Hennes passion att alltid vilja lära sig något nytt, att experimentera och testa olika saker har gjort att hon kan leva ut sin verkliga kreativitet som kock.

 

        

Vägvisande vision

Strävan efter resurssnål tillagning av mat

För Dalad är det viktigt att kombinera sin passion för matlagning med hållbarhet. Hon delar därför ofta med sig av tips och råd om hur man minskar livsmedelsavfallet och håller ingredienser färska längre. Små, smarta förvaringsrutiner kan göra en stor skillnad –men det är inte allt: hennes beslut att jobba tillsammans med Miele baseras också på en gemensam strävan efter hållbarhet, till exempel funktioner som PerfectFresh-kylskåpsfacken som gör att grönsakerna hålls fräscha upp till fem gånger längre. Eller sous-vide funktionen för vakuumförpackning av livsmedel.

“Jag hoppas kunna inspirera till att andra tänker efter. Varför inte göra sitt eget snacks av potatisskal? Eller frysa in skivat bröd? Jag vill uppmuntra till att dessa idéer kommer innan man slänger bort livsmedel.”

 

         

 

Kreativt flöde

Det första intrycket av Dalad är att hon är lugn, tillbakadragen och reserverad. Men låt inte skenet bedra. Hon är en riktig powerkvinna bland stjärnkockeliten och kräver lika mycket av sig själv som av produkterna som har nöjet att få en plats i hennes kök.

När hon skulle bestämma sig för vilken Miele-produkt hon först skulle prova så drogs hon direkt till TwoInOne-hällen. Den imponerande kokeffekten och den integrerade automatiska fläkten ger henne all kontroll hon önskar under matlagningen. Tack vare PowerFlex XL kokas vattnet snabbare upp till sjudningspunkten. Med plats för fyra stora kastruller och stekpannor får hon dessutom nödvändig snabbhet och flexibilitet för att leva upp sin kreativitet till fullo.

Dalad bekräftar gärna att TwoInOne-hällen ger en direkt högsta effekt och kontroll så att hon själv kan släppa lös sin kreativitet.

“Jag har bott 10 år i en stad som aldrig står still. Därför gillar jag att lägga all min energi på mitt arbete.”

 

Det är din tur

Klara, färdiga, laga mat!

Ta del av andra berättelser

Helena Rizzo

Denna otroligt talang- och fantasifulla stjärnkock från Brasilien skapar en historia med varje ingrediens hon använder.

Kyle Connaughton

Stjärnkocken med 3 Michelin-stjärnor arbetar med perfektion i alla ingredienser – från deras ursprung tills de ligger upplagda på tallriken.

Azuma Makoto

Denna världsberömda konstnär från Japan inspirerade våra stjärnkockar till kreativitet på högsta nivå.

Upptäck en ny matlagningsvärld med produkterna i Generation 7000: ugnar, induktionshällar, kaffemaskiner och mycket mer.

Miele. Kvalitet före sin tid.