Scrolla för att läsa mer

Så landar en kärlek till kaffe i koppen

Matthias Peters passion för kaffe har lett till en ny blandning.

Matthias Peters kan inte tänka sig en dag utan kaffe. Som tur är behöver han inte det heller – med Miele Black Edition N°1 har han skapat en blandning som alltid fungerar för honom.

Matthias Peters kan inte tänka sig en dag utan kaffe. Han börjar varje morgon med en kopp svart nektar. Vad är hans slutliga mål? Ren njutning! Som verkställande direktör för kafferosteriet Vollmer Privatrösterei tar han med sig sin personliga passion för kaffe till arbetet. På jakt efter en ny blandning letade han efter den perfekta allroundblandningen – en variant som skulle smaka lika bra som en espresso, café crème eller latte macchiato.

Så han började experimentera och provsmaka. Sedan experimenterade han lite till. Han blandade olika varianter, provade olika rostningar, provsmakade om och om igen – och fortsatte att finslipa receptet tills han var nöjd. Därefter tog han blandningen till Miele, som gillade hans produkt. Men enligt Peters är det perfekta kaffet mer än bara en originell blandning. Det kräver även en hel del tid och uppmärksamhet. Så när han hade övertygat Miele åkte kaffet tillbaka in i maskinerna och han genomförde ännu fler provsmakningar i jakten på det allra bästa resultatet. I dag producerar den här experten på fina nyanser blandningen Miele Black Edition N° 1 i sitt rosteri.

Han rostar bönorna försiktigt, och ger dem endast 20 minuter så att de öppnas upp och deras arom frigörs. Matthias Peters bryr sig även om miljön, så han använder enbart ekologiskt odlade, rättvisemärkta bönor. Han menar verkligen att man kan känna smaken av hans kärlek till kaffe.

 

Författare: Maria Berentzen
Video: © Miele