En matlagningsrevolution

Med dialogugnen presenterar Miele en absolut världsnyhet och revolutionerar matlagningen med den innovativa M Chef-tekniken.

Scrolla för att läsa mer

Med innovativ teknik för perfekt tillagad mat.

Dialogugnen är inte bara världens första, det är också ett köksredskap som sätter en ny standard. Den revolutionerande M Chef-tekniken möjliggör innovativ matlagning med bästa resultat, enkel tillagning och stor tidsbesparing. För en enklare matlagning och större bekvämlighet i vardagen och vid speciella tillfällen. Upptäck de nya möjligheterna!

Innovativ matlagning

En ny dimension av matlagning hemma.

Dialogugnen med M Chef-teknologi revolutionerar matlagningen och ger helt nya innovativa möjligheter. Till exempel ”fisk i isblock” där fisken tillagas medan isen förblir frusen och ”lax – halva rå, halva tillagad”. Rätter som enbart kan tillagas med Mieles dialogugn.

Fisk i isblock

Särskilt tydlig blir dialogugnens revolutionära tillagningsmetod för en fisk i isblock: Fisken tillagas utan att isen smälter.

Kalvfilé i bivax

Köttet tillagas jämnt som en helhet och inte konventionellt utifrån och in. Därför smälter inte bivaxet och kalvfilén blir extra mjuk och saftig.

Varm och kall lax

Med den nya dialogugnen och M Chef-tekniken är det möjligt att tillreda laxfilén halvt rå och halvt tillagad. På så viss uppstår två helt olika rätter i en.

Färggranna hamburgerbröd

Dialogugnen kan separera tillagning och bryning. Du bestämmer hur mycket skorpa och hur mycket bryning du vill ha. På så vis lyckas du med färgglada hamburgerbröd utan att färgen blir för brun.

Enastående resultat.

Njut av gourmetmåltider hemma. Varje dag.

En skonsam tillagning av ingredienser utmärker en mästerkock – och även Mieles dialogugn. I en klassisk ugn överförs värmen långsamt utifrån och in i maten, i dialogugnen fördelas energin jämnt i hela råvaran och maten tillagas i sin helhet samtidigt. Köttet blir jämnt och saftigt tillagat, fisken får en fin struktur och brödet får en perfekt skorpa.

Rosa oxfilé

Konventionell värme arbetar sig långsamt utifrån och in. Dialogugnen tillagar råvaran som en helhet. På så sätt blir varje köttbit jämnt och saftigt tillagad.

Baka i dialogugn

Dialogugnen ökar volymen på alla dina bakverk och förbättrar degstrukturen. Och låter dig också bestämma hur mycket skorpa ditt bröd ska ha.

Enkelt

Avancerad matlagning på ett enkelt sätt.

En meny med flera rätter är en utmaning. Alla komponenter har sina egenheter när det gäller tillagningen och måste vara färdiga på minuten. Dialogugnen hjälper dig med intelligenta program också när det gäller avancerade rätter och levererar helt enkelt ett perfekt resultat.

Lax på grönsaksbädd, fyllda kycklingbröst och nybakad brioche

De nya M Chef-menyernas automatikprogram hjälper dig att laga avancerade rätter med de mest varierande ingredienser samtidigt i dialogugnen.

Hallonsufflé

Den här luftiga sufflén lyckas alltid – i det här fallet till och med helt utan vattenbad. Dialogugnen övertar kontrollen.

Snabbt

Snabbare mot målet: En perfekt kväll.

Från och med nu kan du snabbt skapa ännu lyxigare rätter. För mer omväxling på bordet och mer tid med dina gäster. För med Miele dialogugn förkortas tillagningstiderna för många rätter jämfört med vanliga tillredningssätt upp till 70 procent – utan att kvaliteten går förlorad.

Pulled pork

Den omtyckta rätten kan du tillaga på otroliga 2,5 timmar i dialogugnen. Och resultatet blir perfekt.

Tina upp skonsamt och snabbt

Med dialogugnen tinar du exempelvis kött avsevärt snabbare och genomgående jämnt – utan att oavsiktligt tillaga vissa delar.

Exklusiv utrustning för fulländad njutning

Rätt program för varje uppgift

M Chef
Dialogugnen använder en ny unik teknologi som har utvecklats av Miele – M Chef-teknologin. Ugnen står i konstant dialog med maten och tillagar råvaran som en helhet till önskat resultat.

Gourmet Proffs
Programmet för dig som har viss erfarenhet av matlagning och som gärna experimenterar. Här ställer du själv in alla parametrar och funktioner som gourmetenheter, intensitet och tillagningstid.

Gourmet Assistent
För dig som vill ha mer hjälp och förslag på inställningar. Beroende på råvara och mängd föreslår dialogugnen alla parametrar, som exempelvis de gourmetenheter som behövs eller lämplig funktion, för att uppnå ett utmärkt resultat.

Alltid full kontroll - var du än befinner dig

Med Miele@Mobile-appen kan du bekvämt och närsomhelst hämta dialogugnens status, ändra viktiga inställningar och övervaka tillagningsprocessen. Och detta sker samtidigt som du bestämmer vad du ska ha på dig ikväll. Dessutom har du åtkomst till vår receptdatabank med användbara instruktionsfilmer.

Med en knapptryckning blir allt korrekt inställt

I receptfunktionen i Miele@Mobile-appen hittar du många exklusiva recept för dialogugnen. Alla inställningar som är nödvändiga för tillagningen kan nu för första gången överföras med ett klick direkt från appen till ugnen.

Recept utvecklade tillsammans med proffskockar

För att göra det så enkelt som möjligt att komma igång med den nya sortens matlagning har vi i Mieles provkök tillsammans med proffskockar utvecklat över 100 recept speciellt för dialogugnen och M Chef-tekniken. Låt dig inspireras av dessa recept och förälska dig i matlagning igen.

Lämplig inställning för varje recept

Den nya dialogugnen gör matlagningen till en enastående upplevelse. Förutom M Chef-tekniken finns också konventionella funktioner med känd Miele-kvalitet tillgängliga.

Kombinera den revolutionära M Chef-tekniken med konventionella funktioner för att uppnå utmärkta resultat och skapa helt nya rätter.